ארוחת ערב קלילה או תוספת מעניינת לדג/ בשר/ עוף ובקיצור למה שרוצים.
המתכון הזה כמו רב המתכונים הטובים, נוצר כתוצאה מזה שלא ידעתי מה בא לי ופשוט שמתי במחבת את מה שהיה בבית…
והאמת שיצא סופר טעים, אז החלטתי לשתף אתכם במתכון…
בנוסף, תמצאו כאן מתכון לאורז לבן אחד-אחד… 🙂
אורז עם ירקות
תרגישו חופשי להוסיף ירקות אחרים שנראה לכם שיתאימו ויש בבית... כמו פטריות, חציל, גזר, כרישה, ארטישוק (האמת כרישה וארטישוק נראה לי יצא ממש טעים, אנסה פעם הבאה..)..
לגבי קילוף עגבניות, אם ממש לא בא לכם, אז לא חובה.. אבל לדעתי מומלץ מאד... ואחרי שרכשתי קולף עגבניות (ממש כמו ירקות רק מיוחד לעגבניות), אז המשימה ממש פשוטה.
מרכיבים:
- לירקות
- שמן צמחי - 1 כף
- בצלצלי שאלוט - 4-5, או 1 בצל סגול או 1 בצל רגיל, קצוץ דקדק
- גמבה אדומה - 1, קצוצה לקוביות קטנטנות
- גמבה צהובה - 1, קצוצה לקוביות קטנטנות
- קישוא - 1 חתוך לקוביות קטנטנות
- עגבניות - 2-3, קלופות וחתוכות גס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כחצי כף, אפשר להחליף בחריפה למי שאוהב
- לאורז
- שמן צמחי - 1 כפית
- אורז - חצי כוס
- מים רותחים - 1 כוס
- מלח - לפי הטעם (כחצי כפית)
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת בינונית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה
- מוסיפים את הגמבות, מערבבים היטב ומטגנים כ 5 דקות נוספות
- מוסיפים את הקישוא, מערבבים היטב ומטגנים כ 5 דקות נוספות
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב
- מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור והפפריקה ומערבבים
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות, מערבבים מדי פעם.
בינתיים מכינים את האורז:
- מחממים שמן בסיר קטן (במידה ואתם מכפילים כמויות, אז תגדילו את הסיר, אורז אוהב סירים גדולים.. :-) )
- כשהשמן חם ממש, מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים פעם אחת.
- מטגנים את האורז כ 5 דקות ומערבבים מדי פעם (שימו לב, לא לערבב את האורז יותר מדי.. כי הערבוב גורם לשחרור העמילן וכך האורז נהיה דביקי ולא אחד-אחד).
- מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות (ולא פותחים את הסיר בין לבין!).
- אחרי 15 דקות, סוגרים את האש ומשאירים את האורז על הגז מכוסה (לא לתת לסקרנות להשתלט, ולא לפתוח את הסיר!) 5 דקות נוספות.
קודם כל, כבר יצאו לכם 2 מנות ממש טעימות שיכולות להיאכל כל אחת בנפרד ובשילוב עם דברים אחרים...
אבל לדעתי הכי טעים פשוט לערבב אותן ואז יוצא אורז סופר טעים! :-)
מעבירים את האורז למחבת עם הירקות, ומטגנים 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
בתאבון!