ערב אחד שבוע שעבר הייתי רעבה (טוב, לא ערב אחד.. בערך כל ערב.. אבל בערב הזה יצא משהו טוב…).
וחיפשתי במשך שעה מה לאכול…
פתחתי את המקרר, פתחתי את המזווה, ושוב את המקרר ושוב את המזווה ושוב ושוב ושוב… כמעט התייאשתי…
כרגיל חיפשתי משהו קליל.. מכל הבחינות.. גם באופן ההכנה, גם באופן ההשמנה וגם באופן שטיפת הכלים שאחרי…
בקיצור… ממש לפני שהתייאשתי ופתחתי את הבמבה (טיפ של אורית כשרעבים ולא יודעים מה לאכול), החלטתי שאכין לי פתיתים.
לרב, אני הכי אוהבת פתיתים נקיים.. ככה כמו שהם בלי כלום או יותר נכון עם המון מלח. וזהו.
אבל הפעם התחשק לי לגוון קצת… היו לי כמה עגבניות שרי על ערש דווי, אז החלטתי לנצל אותן לפני שילכו לעולמן…
וגם ממש במקרה נמצאה אצלי גבינת פקורינו במקרר… אז החלטתי לשלב, ויצא לי כ”כ טעים שאמרתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון הפשוט פשוט הזה…
הבעיה הייתה, שחשבתי על זה כשכבר סיימתי לאכול… אז לא צילמתי כלום..
אז יום אחרי, כבר לא הייתה לי התלבטות והכנתי אותם שוב.. והפעם צילמתי אפילו את התהליך…
בקיצור, אם אתם רעבים ולא יודעים מה להכין לארוחת ערב מהירה וקלילה, אז הנה הפתרון!
פתיתים עם עגבניות צלויות וגבינת פקורינו
לא באמת חייבים להשתמש בגבינת פקורינו, למרות שהיא באמת ממש מוצלחת.. היא גם לא נמסה לגמרי.. אלא נהיית רכה ממש ונשארים סטריפים שלה בתוך המנה וממש כיף לאכול אותם... בקיצור מומלץ, אבל אני בטוחה שגם עם עמק/ גלבוע מגוררת זה יעבוד לא פחות טוב...
לגבי הבזיליקום, אני הוספתי בזיליקום יבש, כי זה מה שהיה בבית, אני בטוחה שטרי יהיה טעים אפילו יותר, אז אם יש לכם טרי תוסיפו אותו, אבל בסוף.. כ2 דקות לפני סיום צליית העגבניות.
מרכיבים:
- פתיתים - 1 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
- שמן זית - 1 כף
- עגבניות שרי - כ15 עגבניות חצויות
- בזיליקום - 1 כפית בזיליקום יבש או 1 כף בזיליקום טרי
- מלח - לפלי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- שום - 1 שן קצוצה דק
- סוכר - קורט
- גבינת פקורינו - כחצי כוס גבינה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים במחבת בינונית שמן זית
- מוסיפים את העגבניות החצויות, מכסים את המחבת ונותנים להן להצלות כ5 דקות
- (בשלב הזה מומלץ להתחיל להכין את הפתיתים)
- מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל השחור, מערבבים ושוב מכסים וצולים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את השום, מערבבים, מכסים וצולים עוד כ5 דקות
- מוסיפים קורט סוכר, מערבבים היטב, נותנים לטעמים להתאחד עוד 2 דקות ומכסים את האש.
- לתוך המחבת מוסיפים את הפתיתים המוכנים והגבינה המגוררת, מערבבים היטב ומגישים מיד!
בתאבון!
נ.ב.
טעים גם יום למחרת בחימום במיקרו...