ישנם כלים שחובה שיהיו במזווה שלכם. ישנם אחרים שמאד מומלצים אבל אפשר להסתדר גם בלעדיהם וישנם כאלה שהם ממש בגדר מותרות…
גם לתבלינים יש חשיבות רבה בבישול שלנו, ולכן החלטתי לעשות רשימה של כל הדברים שמומלץ שיהיו אצלכם במטבח.
אתם מוזמנים להוסיף המלצות בתגובות..
אפיה
גילוי נאות – אין לי תנור!
כן כן.. אין לי תנור.. וכל מה שאני מכינה זה בטוסטר אובן קטן וחמוד.
אז הנה, אם עד עכשיו לסטודנטים שביניכם (בעיקר) היה תירוץ למה לא לאפות, עכשיו התירוץ הזה נעלם! בטוסטר אובן אפשר להכין הכל! ממש הכל! מפשטידות ומאפים ועד לעוגות ולחמים!
אבל.. שימו לב, שכשמכינים בטוסטר אובן, יש צורך בלהתאים את הטמפרטורה למתכון, מכיוון שהוא קטן, הטמפרטורה משפיעה על הנאפה בצורה שונה לגמרי, לכן בטוסטר אובן שלי לפחות אני גיליתי שישי להוריד את הטמפרטורה שבמתכון ב 20 מעלות בדיוק ממה שכתוב במתכון. המתכונים באתר מותאמים כמובן לתנור רגיל, אבל אחרי מספר נסיונות, אני בטוחה שגם אתם תגלו את הטמפרטורה הנכונה בטוסטר שלכם.
חובה, חובה, חובה! גם אם יש לכם מיקסר בבית, זה חוסך המון.. זמן, כלים ובלאגן. זה הכלי להכנת עוגות בחושות, מאפינס, חלק מעוגיות, ואפילו סתם לערבב ביצים בנוחות. בקיצור, חובה!
באפיה (בניגוד לבישול), הדיוק הוא שם המשחק. בד”כ, אם קיבלתם מתכון שאמור להיות מאד בטוח, והמאפה לא יצא, רב הסיכויים שהייתה בעיה בכמויות. אפיה, זה ממש סוג של מדע מדויק. קונדיטורים מקצועיים אפילו לא משתמשים במונח “2 ביצים”, אלא “70 גר’ חלבון ו 50 גר’ חלמון”. כן כן, עד כדי כך הדיוק חשוב באפיה. אני לא אגזים, ולא אשלח אתכם לשקול ביצים.. אבל את שאר הדברים כן. היום ניתן להשיג משקל למטבח בכ – 100 ש”ח. אם אתם בקטע של אפיה, עשו לעצמכם טובה, ופרגנו לעצמכם משקל.
כמו שכבר אמרנו, באפיה, הדיוק הוא מאד חשוב. ועדיין יש מתכונים שמדברים בכוסות ולא במשקל. לכן, על מנת לדייק עד כמה שניתן, מומלץ מאד שיהיו כוסות מדידה. כדי שרבע כוס קמח, באמת תהיה רבע… מומלץ מאד, אבל לא חובה. 