בשבוע שעבר אירחנו חברה מהודו.
התחברנו עוד בפגישות הווירטואליות שהיו לנו באחת החברות הגלובליות שעבדנו בה יחד. אח”כ כשהיא באה לבקר מטעם העבודה, זה כבר הפך לחברות של ממש..
מאז יוצא שכפעם בשנה היא באה לבקר בישראל, ולמרות שאני כבר מזמן לא עובדת שם, אנחנו מקפידות תמיד להיפגש ולהתעדכן.
אז גם שבוע שעבר היא הייתה בישראל, והזמנתי אותה אלינו לארוחת שישי.
עם ההזמנה, הגיע גם האתגר הקולינרי! כידוע, רב ההודים, הם צמחוניים! בבית קרניבורי, לנסות להכין ארוחת שישי ללא בשר, זה כמעט כמו לבקש מתאילנדי להכין ארוחה כשרה…
אז מיד פניתי לחברים הצמחוניים/ טבעוניים שלנו לבקשת עזרה… וקיבלתי רעיונות והשראות למלא (!) מתכונים… שאני אשתדל מאד לחלוק אתכם את כל מה שניסיתי עד היום..
בסופו של דבר, הוחלט על ארוחה ישראלית אותנטית (כן כן, יש כזאת שלא כוללת בשר) – פלאפל! הכנו פיתות בייתיות, מגוון סלטים, וקיבלנו ארוחה טבעונית (!) לתפארת מדינת ישראל!
אז איך כל זה קשור ללביבות? זאת אחת ההשראות שקיבלתי כשחיפשתי מתכונים צמחוניים… הכנתי אותן אתמול, והן היו טעימות וקלות להפליא, אז החלטתי שאתם חייבים לנסות! מה גם שעוד מעט חנוכה, וכדאי שיהיה באתר קצת מבחר למתכוני החג.
לביבות בטטה ועדשים שחורות
ברב המתכונים שראיתי ברשת, התווספו לקציצות גם בצל מטוגן וירק כלשהו (פטרוזיליה/ כוסברה), אני כהרגלי חיפשתי קיצורי דרך ולהקל על העבודה, אז ויתרתי על כל אלה (מה עכשיו, אני אטגן בצל?!?), אבל אני בטוחה שהם רק מוסיפים לטעם, אז אם בא לכם, אתם מוזמנים לנסות ולספר איך יוצא...
כמו כן, אין כל מניעה להשתמש בעדשים בצבע אחר.... השחורות סתם נראו לי יפות, וזאת בכלל הייתה פעם ראשונה שבישלתי עדשים בחיים.. אבל בטוחה שזה יעבוד גם עם כל צבע אחר...
ניתן גם לאפות את הלביבות - משמנים היטב את התבנית, שמים עליה את הלביבות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לאחר כרבע שעה, הופכים אותן ונותנים להן להאפות 15 דקות נוספות (אני לא אוהבת אפויות, ותמיד מטגנת).
מרכיבים:
- בטטה - 2 בינוניות
- עדשים שחורות - חצי כוס
- ביצים - 2
- פירורי לחם - 3 כפות גדושות
- שמן צמחי - לטיגון הקציצות
- תבלינים
- מלח - כפית
- פלפל שחור - גרוס, לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית
- כמון - חצי כפית
- כורכום - קורט
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטה:
- קולפים את הבטטה וחותכים לחתיכות גדולות
- שמים בסיר עם מים רותחים ומבשלים כ 25 דקות עד שהבטטה רכה
- מסננים ומועכים לפירה.
מבשלים את העדשים השחורות (במקביל לבטטות, חבל על הזמן..):
- שוטפים היטב את העדשים במסננת תחת זרם מים קרים
- שמים בסיר עם מים (עד לכיסוי העדשים בלבד) רותחים ומבשלים עד שהן נגיסות (לא צריכות להיות רכות לגמרי) כ 20 דקות
מכינים את הלביבות:
- מערבבים את הבטטה המעוכה עם העדשים
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב (בשלב הזה מומלץ לטעום ולתקן תיבול, לפני שמוסיפים את הביצה והפירורים)
- מוסיפים את הביצים ופירורי לחם ומערבבים שוב
- מחממים את השמן במחבת ובעזרת כף יוצרים לביבות ומעבירים אותן למחבת החמה.
- מטגנים כ 5 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוכנות.
מומלץ מאד להגיש עם טחינה או שמנת חמוצה.
בתאבון!