מי לא ראה את הפרסומת הזאת עם הציפור שחולמת על לחמניות הבריוש וחשב לעצמו שגם הוא לא היה מתנגד בדיוק באותו הרגע לביס מלחמניית בריוש טריה, מתקתקה וטעימה שרק עכשיו יצאה מהתנור??!?
אז בעלי היקר, יום אחד שאל אותי: “מה זה בריוש?” ולאחר שהסברתי לו שזאת לחמניה עתירת חמאה, סוכר וביצים טעימה ומשמינה במיוחד, החלטתי שיום אחד אני פשוט אכין אותה, כדי שיטעם אותה היישר מהתנור, ולא מבולונז’ורי כלשהו…
היום הזה הגיע מוקדם מהצפוי, שכן בדרכי להכין חלת בריוש במילוי פרג, הכנתי “בטעות” לחמניות בריוש (על הטעות תוכלו לקרוא בפוסט הקודם).
הן יצאו מושלמות! כ”כ מושלמות שממש עושה חשק להכין אותם כל יום שישי…
מטעמי בריאות (כבר אמרנו משמינות במיוחד?) כנראה שזה לא יקרה… אבל בהחלט יככבו באירועים מיוחדים..
אז כפי שהבטחתי לכם בפוסט הקודם, הנה המתכון ללחמניות בריוש רכות וטעימות שגם הציפור של הביטוח הייתה שמחה לקבל אותן ולא את ההם.. מהבולונז’ורי בשינקין… 🙂
לחמניות בריוש
עוד לפני שתכננתי להכין את הלחמניות, תכננתי להמיר כדרכי את השמרים הטריים בשמרים יבשים (1:2 - שמרים יבשים שמים חצי מהכמות הדרושה משמרים טריים). אבל עוד באותו הבוקר, בשיעור פילאטיס, המדריכה שלי זרקה באויר משהו בסגנון: "אופה שמכבדת את עצמה משתמשת בשמרים טריים", ואני לא מכבדת את עצמי?!? ברור שכן (ובינתיים חשבתי: אמממא, אני אצטרך להתמודד עם שמרים טריים!!!) ומסתבר שהשד לא נורא בכלל... והוא אפילו עובד... ומתפיח את הבצק לא פחות טוב מאשר השמרים היבשים... אז הנה התגברתי על הפחד משמרים טריים, עכשיו תורכם.
את החלב כמובן, אפשר להמיר בחלב שקדים/סויה/מים/מיץ תפוזים וכיו"ב (אני השתמשתי בשקדים ואין שום השפעה על הטעם).
את הסוכר הגבישי, ניתן להשיג בלגעת באוכל, או בכל חנות מתמחה אחרת
מרכיבים:
- שמרים טריים - 16 גרם (1/3 קוביה)
- חלב - 50 גרם חלב בטמפרטורת החדר (כרבע כוס)
- סוכר - 75 גרם (כשליש כוס)
- קמח - 420 גרם (3 כוסות)
- ביצים - 3 (כ165 גרם)
- תמצית וניל - 1 כפית
- לימון - קליפה מגוררת מלימון אחד
- חמאה - 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- לציפוי
- ביצים - ביצה טרופה אחת
- סוכר גבישי - לפיזור על הלחמניות
- לסירופ סוכר - לא חובה
- סוכר - כף אחת
- מים - 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
- בכוס קטנה מערבבים שמרים עם חלב וסוכר עד שהשמרים נמסים
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח ומעל הקמח את המלח (שלא יגע ישירות בתערובת השמרים) ומתחילים לעבד.
- לאחר כדקה מוסיפים את הביצים, תמצית הוניל וגרידת הלימון ומעבדים כ5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, דביק וקשה
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים כ15 דקות נוספות, עד שכל החמאה נטמעת ומתקבל בצק רך אך עדיין דביק מאד
- מעבירים את הבצק לניילון נצמד (מומלץ לשמן את הידיים לפני כן), עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר לילה, אפשר יום ואפשר אפילו שבוע במקפיא - ואז להעביר ללילה להפשרה במקרר). בזמן הזה הבצק רק מתייצב, ולא אמור לתפוח, אז אל תצפו שיתפח..
- מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת ידיים משומנות (עם שמן צמחי כלשהו כמו קנולה) יוצרים 12 כדורים בגודל בוקס בערך ומכניסים לתבנית של מאפינס (ואם בטעות יש לכם תבנית בריוש אז בכלל מצוין).
- יוצרים כדורים קטנים יותר (בגודל פלאפל בערך) ושמים מעל (אם עדיין נשאר לכם בצק, חוזרים על הפעולה
- מכסים במגבת ומניחים לשעה להתפחה (ושוב, תופחים מעט יחסית לבצק שמרים רגיל)
- לאחר שעה מושחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר גבישי מעל
- אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ40 דקות עד שהם תפוחים, זהובים וריח הבריוש נישא בכל הבית.
אם רוצים (לדעתי מוסיף מאד, אבל ממש לא חובה וטעים גם ככה) מושחים את הבריושים בסירופ סוכר:
- מערבבים היטב כף סוכר עם 2 כפות מים רותחים עד שהסוכר נמס.
- בעזרת מברשת מושחים את הבריוש בסירופ כ 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור.
בתאבון!