מה יכול להיות יותר טוב במזג האויר הקפוא הזה מאשר מרק חם ומנחם להתחמם איתו בשעות הערב הקרות?
אבל למי יש כח בקור הזה לעשות משהו??
אז הנה מתכון למרק שכל ההכנה שלו כולל הבישול לוקחת בדיוק 10 דקות! באמת באמת! תוך חצי שעה סיימתם לאכול ולשטוף כלים!
את המתכון קיבלתי מאמא של אורית. אם קראתם פוסטים קודמים, אז אתם כבר יודעים מי זאת אורית.. אז עד כמה שהיא בשלנית מצוינת, אמא שלה בשלנית מצוינת עוד יותר! הקוסקוס שלה, זה הקוסקוס הכי טעים שאכלתי בחיים! אני כבר שנה מתכננת לעשות סדנת קוסקוס אצלה, אבל לצערי עוד לא יצא (ממש מתביישת, מקווה שיצא לי בקרוב..) וכמובן שאפרסם לכם בפרטי פרטים… אבל בינתיים הנה מתכון מהיר וקליל למרק ממש טעים!
מה שאני עוד אוהבת במרק הזה (מעבר לזה שהוא ממש טעים ולוקח 10 דקות להכין אותו) זה שהוא לא דורש כלים בכלל! (מעבר לסיר שמבשלים בו כמובן). קופסת התירס משמשת גם ככלי מדידה למים וגם בהמשך לטריפת הביצה. אז שימו לב לא לזרוק אותה מיד.. 😉
מרק תירס מהיר
יש 2 סוגי קופסאות שימורים של תירס. אלה עם יותר נוזלים (הארוכות יותר) ואלה עם כמעט ללא נוזלים (הקצרות יותר).
אני אישית אוהבת את הקצרות יותר, והמתכון מותאם אליהם. כאשר משתמשים בארוכות יותר, המרק יוצא יותר מתוק, אז אם ברצונכם מרק יותר מתקתק, תשתמשו בארוכות, אבל שימו פחות מים (בערך חצי כוס פחות).
כמו כן, אני מעדיפה את התירס עם המפלצת הירוקה על הקופסא (באמת שלא זוכרת איך קוראים לחברה, אבל אתם בטוח תדעו למה אני מתכוונת..). הוא פשוט יותר טעים לדעתי.
מרכיבים:
- תירס מתוק - 1 קופסת שימורים
- מים רותחים - 1 קופסת שימורים (אותה הקופסה מהתירס)
- ביצה - טרופה קלות
- מלח - כחצי כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- תבלינים נוספים לפי הטעם
- כמון - קורט
- פפריקה מתוקה - קורט
- כורכום - קורט
אופן ההכנה
- שופכים לסיר קטן את כל תכולת קופסת השימורים, מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה
- מסירים את הסיר מהאש ומעבדים מעט עם בלנדר מוט כך שחלק מהגרגרים יישארו שלמים ומחזירים את הסיר לאש.
- מוסיפים את המלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הביצה הטרופה תוך כדי בחישה מהירה של המרק
- מבשלים כ 5 דקות נוספות ומגישים חם רצוי עם קרוטונים (ביתיים)!
בתאבון!
3 Responses to מרק תירס מהיר