מעולם לא התלהבתי מעוגות דבש עד שטעמתי את העוגה הזאת!
לפני כ 3 שנים השתתפתי בסדנת אפיה של השף קונדיטור אורן בקר.
אורן בקר הוא בהחלט אחד הקונדיטורים האהובים עליי! הוא מדוייק עד לרמה של מיליגרם. המתכונים שלו תמיד יוצאים מושלמים!
הם תמיד יצאו בדיוק כמו בתמונה (בהנחה כמובן שעשיתם לפי ההוראות), תמיד מאד טעים ותמיד קוצר מיליון מחמאות!
מאז, השתתפתי בכ3 סדנאות נוספות, קניתי את הספר שלו ואני עוקבת אחרי הבלוג שלו ומתכונים שונים שמתפרסמים ברחבי הרשת.
בקיצור, באותה הסדנה הראשונה, למדנו להכין את העוגה הזאת, ומאז (בלי להגזים) הכנתי אותה עשרות פעמים.
סביר להניח שגם השנה אני אכין כ 10 פעמים בעונת החגים הבאה עלינו לטובה.
היא פשוט כ”כ קלילה, כ”כ טעימה ואהובה על כולם, שכל פעם שאנחנו מוזמנים לאנשהו או שקופצים אלינו אורחים בהפתעה בעונה זו של השנה, זאת העוגה הראשה שאני חושבת עליה.
בשבת האחרונה פתחתי את העונה של העוגה הזאת כשחשבתי על איזה עוגה להכין לשבת… וכשנזכרתי שהשנה החדשה כבר ממש בפתח, כדאי שאני אכין אותה, אצלם (למרות שכשהיא הייתה מוכנה, כמעט שכחתי לצלם..) ואעלה לבלוג כדי שגם אתם תוכלו להכין אותה לחג! היא אולי היא לא הכי מרשימה (“סתם” עוגה בחושה), אבל היא בהחלט טעימה במיוחד ומתאימה מאד לשולחן החג…
עוגת דבש
באחת הפעמים שהכנתי את העוגה, ניסיתי לעשות אותה קצת יותר בריאה והימרתי את הסוכר הלבן בסוכר חום, ומחצית מכמות הקמח בקמח מלא... היא יצאה טעימה, אבל קצת פחות.. אני אוהבת אותה כמו שהיא!
אפשר כמובן להוסיף תוספות למיניהן - אגוזים (אני בד"כ לא מוסיפה למקרה שיהיו ילדים מתחת לגיל 5), שוקולד צ'יפס, שערות חלבה, פיסטוקים ובקיצור מה שבא לכם... אבל כמו שכבר כתבתי.. אני אהובת אותה ככה.. נקיה... דבשית וטעימה כמו שהיא!
בהתחלה אורן בקר היה מפרסם את המתכונים שלו במידות של גרמים בלבד (ולא כוסות וכפות) על מנת לוודא שעושים הכל במדויק, וגם אני נוטה להשתמש במשקל אבל יותר בשביל לחסוך בכלי המדידה (ככה שמים את הקערה על המשקל והכל ישר לתוך הקערה). אני אכתוב לכם גם את כלי המדידה של הכוסות והכפות - אבל רק אזהרה קטנה... אני לא ניסיתי... אבל תסמכו על אורן בקר שהכל נכון... :)
טיפ קטן לגבי הדבש - אם אתם לא שמים אותו ישירות לקערה, על מנת שלא ידבק לכלי המדידה, תמרחו את כלי המדידה במעט שמן, והדבש יצא לכם כאילו לא היה שם.
במתכון יש צורך בריבה אדומה - בשום פנים ואופן לא לוותר עליה! חובה, חובה, חובה!! גם אם אתם לא אוהבים ריבה, לא מרגישים אותה בכלל בכלל. המטרה של הריבה במקרה הזה, היא לא לתת טעם, אלא צבע ומרקם (הפקטין של הריבה פשוט עושה פלאים למרקם של העוגה).
אני בד"כ משתמשת בריבת תותים, אבל בפעם האחרונה השתמשתי בריבת דובדבנים (זה מה שהיה בבית) ולא היה שום הבדל. אם אתם ממש נגד הריבה, אז פשוט תשימו אותה בלי הפירות (כדי להימנע מכל זכר שלה בעוגה), אני דווקא אוהבת שפעם ב.. מישהו זוכה בחתיכה עם תות או או דובדבן...
שימו לב, שאם העוגה מתוכננת ליותר מ 4 אנשים, תכפילו כמויות... אין סיכוי שזה יספיק לכולם...
מרכיבים:
- המרכיבים הרטובים
- שמן - 50 גרם, 5 כפות
- דבש - 75 גרם, כרבע כוס
- מים - 115 סמ
- ביצה - 1 בינונית
- ריבה אדומה - 55 גרם - כ 2 כפות גדושות
- המרכיבים היבשים
- סוכר - 75 גרם, כ 1/3 כוס
- קמח - 150 גרם, 1 כוס + כף
- סודה לשתיה - 1 כפית שטוחה (5 גרם)
- אבקת אפיה - 1 כפית שטוחה (5 גרם)
- קינמון - 1 כפית שטוחה
- ציפורן טחון - קורט
- אגוז מוסקט - קורט
אופן ההכנה
- בקערה אחת טורפים היטב את כל החומרים הרטובים (שמן, דבש, מים, ביצה וריבה). רצוי עם מטרפה ידנית, אבל לא חובה, אפשר גם עם מזלג.
- בקערה אחרת מערבבים היטב את כל החומרים היבשים (סוכר, קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט).
- מאחדים את החומרים הרטובים ביחד עם היבשים ומערבבים אך ורק עד שמתאחד - שימו לב, לא לערבב יותר מדי.
- להכניס לתבנית אינגליש קייק (לוודא שלא עד הסוף - עד כחצי/ שלושת רבע גובה) או כל תבנית אחרת (אפשר של מאפינס)..
- במידה ורוצים להוסיף תוספות (אגוזים, שערות חלבה, שוקולד צ'יפס וכו'), זה השלב - פשוט מפזרים מלמעלה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל 35-40 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
בתאבון!