לפני כחודש השתתפתי בפרויקט איטליה של אתר אונלייף.
קיבלתי חבילות של רביולי וטורטליני למיניהם של שטראוס והייתי צריכה להזמין חברה ולהכין ממה שקיבלתי מנה כלשהי.. כשביום ההכנה מגיע צלם מקצועי ומצלם את כל התהליך והמנות הסופיות…
כמובן שלא חשבתי פעמיים והזמנתי את אוריתה… בישלנו, הצטלנו אכלנו והיתה ממש חוויה! בפוסט הזה אני מצרפת את המתכון לטורטליני פטריות.. ובפוסט הבא תוכלו למצוא את לזניית הרביולי..
ולהלן הפוסט המקורי עבור האתר:
אוריתה באה לבקר. מי שעוקב אחרי הבלוג שלי, כבר יודע מי זאת.. ומי שעוד לא, אז אורית היא חברתי הטובה מזה כמעט 10 שנים עוד מתקופת התואר הראשון.. אבל יותר חשוב מזה, היא בשלנית מדהימה ובעלת בלוג בישול משל עצמה..
איכשהו כל מפגש שלנו קשור באוכל… או שאנחנו הולכות לאכול.. או שאנחנו מכינות אוכל… או שאנחנו מדברות על אוכל.. האמת אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה נפגשנו ולא אכלנו.. או שבעצם כן, לפני כשנתיים היינו בלונה פארק.. אבל בעצם.. גם שם אכלנו…
כשסיפרתי לה שאני משתתפת בפרויקט איטליה של אתר אונלייף ושהיא מוזמנת להצטרף אליי לחוויה, היא מיד קפצה על ההזדמנות שכוללת גם מפגש, וגם בישול, וגם ארוחה, וגם יום צילום, וגם אותי… ובקיצור.. הבנתם.. זה כולל את כל מה שאנחנו אוהבות…
איך שהיא הגיעה, ואחרי הקפה (הראשון) מיד התחלנו להתארגן, לחתוך, לחמם, לסדר, כדי שכשהצלם יגיע, לא נבזבז זמן. ואז הגיע בני גם זו לטובה. בני הוא צלם סופר מוכשר, שכל תמונה אצלו ממש יוצאת אומנות! (“גם זו לטובה” זה שם משפחה..) הוא לימד אותנו על קצה המזלג כל מה שקשור לצילום האוכל: משחקים עם האור, צמצם, קומפוזיציה: “הבלאגן שיש לך במטבח משתלב מצוין בתמונות!” (את רואה אמא, יש יתרונות לבלאגן!). הוא גם לא חסך במחמאות לאוריתה: “הדיבור שלך הוא ממש כמו של הסבתות שכבר אין להן מה להפסיד בחיים…” עם ההרגשה המצוינת הזאת התחלנו לבשל…
לטובת המשימה, נמצאו אצלי כמה עגבניות, ושאריות של גבינות משבועות.. אז החלטנו לנסות להכין מזה לזניה.. כן, כן, זאת לא טעות… לזניית רביולי… במקום לשים עלים של לזניה, סידרנו את הרביולי אחד על השני, כך שיצרו עלים (והגבינה כבר בפנים), הוספנו רוטב עגבניות מושלם, פיזרנו עוד קצת גבינות קשות, והנה יש לזניה בכמעט אפס עבודה…. אם אתם ממש רוצים לחסוך בעבודה, אז אתם מוזמנים להשתמש ברוטב עגבניות מוכן.. ואז זה בכלל 5 דקות… (30 דקות בתנור, זה לא נחשב, אפשר לנוח בזמן הזה.. 😛 )
אז ב30 דקות שהיינו צריכות לחכות שהלזנייה תהיה מוכנה, הכנתי לאורית עוד קפה (בכל זאת, אמא לשני קטנטנים, אפשר להבין את כמויות הקפה שהיא שותה) ולי עוד כוס מיץ תפוחים.. התיישבנו בסלון ותהחלנו לקשקש.. אבל אז אחרי פחות מ 5 דקות שפטפטנו, קלטנו שאנחנו כבר כמעט 5 דקות לא עוסקות באוכל!! אז החלטנו לנצל את זמן ההמתנה ללזניה ולהכין עוד מנה… טורטליני פטריות ברוטב שמנת פטריות.. פרווה…
לא להיבהל.. זה שזה פרווה, זה לא אומר שזה לא טעים.. מי שלא יודע שזה פרווה, לא ישים לב… באמת! מנסיון (ניסיתי על כמה חברים)! ובנוסף יש לזה מלא יתרונות – קודם כל, זה בסך הכל 5% שומן! כבר חסכנו לכם מלא קלוריות מיותרות… ודבר שני, עכשיו גם הרגישים לחלב יכולים להנות מרוטב פטריות משגע.. (ואם אתם ממש מתעקשים, אז אתם יכולים להחליף את ה”שמנת אלפרו” בשמנת לבישול רגילה).
אחרי שהכל היה מוכן, התחלנו להתארגן לצילום הסופי… וכל מה שאני רציתי זה כבר לאכול! עוד תמונה למנה הזאת, ועוד תמונה למנה השניה.. אני הצעתי שהוא פשוט יצלם אותנו אוכלות, אבל הוא אמר שעוד לא צילמנו את המנות בזוית של 45 מעלות… אז אחרי חצי שעה (!) של צילומים הגענו לאוכל…. והיה ממש טעים!
קבענו לעשות מפגש כזה פעם בחודש… מקווה שנעמוד בזמנים… 🙂
טורטליני ברוטב פטריות
את המתכון המקורי קיבלתי מאחותו של אהוב שלי, והיא השתמשה בשמנת רגילה... והיה פשוט מעולה.
בגלל רגישות קלה למוצרי חלב החלטתי להחליף בפעם הראשונה שהכנתי בשמנת של אלפרו סויה לבישול, והיה כ"כ מוצלח שמאז אני משתמשת רק בה.... (כמובן שאתם יכולים להשתמש בשמנת הרגילה..)
אם רוצים להפוך את המתכון לגמרי לפרווה, אפשר להשתמש ברביולי פרווה ולוותר לגמרי על החמאה.
גם עם הפטריות אפשר לגוון, ולא חייבים להשתמש בלקט של תקוע, אלא אפילו סתם חבילה של פטריות שמפיניון טריות. (אבל לדעתי הלקט ממש מוצלח).
מרכיבים:
- טורטליני פטריות - 1 חבילה (או כל רביולי אחר שאתם אוהבים)
- שמן זית - כף
- חמאה - כף
- בצלצלי שאלוט - 4 בצלים קצוצים
- שום - 4 שיניים קצוצות
- פטריות - לקט פטריות של תקוע לפסטה (יער, פורצ'יני ושמפיניון) מושרים במים רותחים
- סויה אלפרו לבישול 5% - 1 חבילה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת גדולה
- מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים עד שמתחילים להזהיב מעט
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת (תוך כדי ערבוב, כדי שהשום לא ישרף).
- מסננים את הפטריות (ושומרים את מי ההשרייה), מוסיפים אותן למחבת ומטגנים כ 10 דקות
- מוסיפים את השמנת "אלפרו" והתבלינים (מלח, פלפל והאגוז מוסקט) ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ 5-10 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, מדללים אותו עם מי ההשרייה של הפטריות 0מומלץ בכל מקרה להוסיף כף או 2 של מי ההשריה).
- בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח ומעט שמן זית.
- דקה לפני שהרוטב מוכן מכניסים את הטורטליני לסיר, מבשלים דקה ומוציאים ישירות למחבת עם הרוטב הרותח.
- מערבבים היטב ומטגנים כ 2 דקות נוספות.
- מגישים ואוכלים מיד.
- ניתן להוסיף מעט גבינה מגוררת (מומלץ פרמזן) מעל ולקשט עם כמה עלי טימין טרי.
בתאבון!