לא הייתי כאן תקופה… האמת יש לי הרגשה שלא הייתי כאן יובל.. אבל יש לי נסיבות מקלות, המחשב לא עבד… אז נכון שאפשר להעלות פוסט גם מאייפד ואפילו מהמחשב בעבודה… אבל זה קצת פחות נוח…
אז הנה חזרתי והחלטתי לשתף אתכם במתכון שלי למוקפץ… אחרי שהכנתי אותו לעבודה והבנות ממש התלהבו, אז החלטתי שזה יהיה אחלה מתכון לחזור איתו לבלוג.. 🙂
זה מתכון שמלווה אותי בערך מאז שיצאתי לעצמאות…
אז את המקור שלו באמת אני לא יודעת, וגם עם השנים שיניתי אותו 100 פעם לפחות…
עד שהגעתי למשהו סופר פשוט וסופר טעים…
אין מקום לטעויות… ויש המון מקום לשידרוגים…
החסרון היחיד שלו זה שהוא קצת לוקח זמן… כי עוד לא מצאתי דרך קצרה לחתוך את כל הירקות לרצועות במהירות מבלי להיחתך… אפילו רכשתי מנדולינה שעושה את זה, אבל היא לא כ”כ נוחה ואח”כ לנקות אותה.. אז בכלל לא שווה… ולא נותר אלא לקצץ לבד…
אבל זה החלק הכי מסובך במתכון… באמת באמת.. .
אה ודרך אגב, גם אין כל בעיה להכין את המנה הזאת צמחונית.. פשוט מדלגים על השלב של העוף/בשר ויש לכם אחלה מנת ירקות….
מוקפץ
תרגישו חופשי לגוון במתכון בכל הירקות ואפילו הבשר...
לרב אני מכינה עם חזה עוף, אבל פרגית יותר טעים... פעם אחת אפילו הכנתי עם רצועות אנטריקוט ויצא ממש טעים, אבל חבל על האנטריקוט..
לגבי הירקות - כמעט הכל הולך... פשוט תשימו את מה שאתם אוהבים, והעקרון הוא דיי פשוט - להוסיף לפי סדר הקשיחות של הירקות (הזמן שלוקח להם להיות מוכנים) כשהבצל תמיד ראשון... שימו לב שגם הכמויות לא חייבות להיות זהות, אתם אוהבים יותר כרובית, שימו יותר, אתם אוהבים פחות גמבה, שימו פחות...
אני רושמת לכם את כל הירקות שאני שמה בדרך כלל (במידה ויש לי את כולם בבית) אבל שום דבר לא חובה...
אני משתמשת בכרובית וברוקולי קפואים רק מתוך נוחות - פשוט שוטפים אותם במים חמים (רק כדי להמיס מעט את הקרח) מסננים וזורקים למחבת... במידה ומשתמשים בכרובית/ברוקולי חיים, אין צורך בהכנה מוקדמת, רק תשתפו אותם היטב (אפשר להשרות במים עם קצת לימון, כדי לוודא שבאמת נקי)
אה, ואל תוותרו על הדבש.. הוא פשוט מדגיש את הטעמים, אבל בכלל לא תרגישו אותו...
שימו לב, שאין כאן תבלינים בכלל... הסויה והדבש פשוט מוציאים את המיטב מהירקות ואין יותר צורך בכלום.
חשוב מאד לא להוסיף יותר סויה ממה שכתוב במתכון, אחרת זה יוצר טעם לוואי (גם אם שמים יותר ירקות).
מרכיבים:
- שמן צמחי - 2 כפות
- חזה עוף - חצי קילו, נקי וחתוך לרצועות
- רוטב סויה - חצי כוס
- דבש - כפית
- בצל - 1 גדול (אפשר בצל סגול)
- גזר - 1 גדול
- גמבה אדומה - 1
- גמבה צהובה - 1
- קישוא - 2 קטנים או 1 גדול
- כרובית - כ 200 גרם פרחים בלבד
- ברוקולי - כ 200 גרם פרחים בלבד
- תירס גמדי - 1 קופסת שימורים
- כרוב לבן - כ100 גרם
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (רצוי ווק, אבל לא חובה - לי אין למשל..)
- מוסיפים את החזה עוף החתוך לרצועות, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 2 דקות רק עד שהוא הופך ללבן מכל הצדדים (במידה ואתם משתמשים בבשר אדום, הוא צריך להפוך לחום), אבל הוא צריך להיות עדיין לא מוכן מבפנים...
- מוסיפים את הסויה והדבש ומטגנים כ 2 דקות נוספות.
- בינתיים חותכים את הבצל לרצועות
- מוציאים את העוף לקערה - את העוף בלבד ואת הרוטב משאירים במחבת. הכי נוח לעשות את זה עם מלקחיים - אלה של המנגל, אבל אם אין גם מזלג זה טוב...
- מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים אותו כ 5 דקות עד שהופך לרך/ שקוף
- בינתיים חותכים את הגזר לרצועות וכשהבצל מוכן מוסיפים את הגזר לבצל
- מערבבים, מכסים את המחבת כדי שהרוטב לא יתאדה וממשיכים לטגן כ2 דקות נוספות.
- בינתיים חותכים את הגמבות לרצועות ומוסיפים אותם למחבת (מערבבים ומכסים את המחבת) - אם אתם ממש מנוסים במטבח ויש לכם שרירי זרוע מפותחים, אתם מוזמנים לנסות להקפיץ.. אני מוותרת על העניין והערבוב עם הכף עובד מצוין...
- חותכים את הקישואים לרצועות ומוסיפים אותם למחבת (מערבבים ומכסים את המחבת)
- חתכים את את התירס הגמדי לעיגולים ומוסיפים אותם למחבת (מערבבים ומכסים את המחבת)
- כעבור דקה או שתיים, מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית (וכן שוב מערבבים ומכסים את המחבת)
- ולבסוף חותכים את הכרוב לרצועות ומוסיפים למחבת (ותנחשו מה עושים עכשיו? כן כן.. מערבבים ומכסים...)
- כעבור 3-4 דקות מחזירים את העוף למחבת (ושוב.. מערבבים ומכסים)
- נותנים להכל ביחד להיטגן כ 10 דקות נוספות וזה מוכן!
מומלץ להגיש עם אורז לבן שאת המתכון שלו תוכלו למצוא כאן.
בתאבון!