טוב, לא יאומן, אבל עברו חודשיים(!) מהפעם האחרונה שפרסמתי משהו.. והפעם האחרונה שפרסמתי, הייתה גם האתגר של מנטקה, (מזל שיש אתגר חודשי) וזה אומר שעבר בדיוק חודשיים, וזה גם אומר שפיספסתי אתגר אחד….
אז זהו.. שהאמת שיש לי תירוץ באמת טוב!
התחתנתי! 🙂
כן כן, עכשיו אני אשת איש.. 🙂
גברת בורלא בשבילכם… 🙂
אז אחרי כל האירגונים, חגיגות, ברכות, נשיקות וחיבוקים… הגיע הזמן לחזור לשגרה…
והשגרה כמובן, כוללת לעדכן אתכם במתכונים חדשים וטעימים!
הפעם האתגר היה ערמונים!
ובניגוד לאתגר הקודם (שלא השתתפתי בו, שאומנם היה לי תירוץ טוב, אבל אם נודה באמת גם לא היה לי מתכון טוב…), הפעם ממש שמחתי באתגר החדש!
כבר הייתה לי אריזת ערמונים בואקום שקניתי מתישהו בסופר, ולא באמת ידעתי מה לעשות איתה (כן, כן, גם אני לפעמים קונה משהו במבצע גם אם לא באמת צריך אותו…), אז סופסוף שמחתי שיהיה לי תמריץ להשתמש בה. במהלך שיחתי עם אוריתה, אמרתי לה, שאם זה לא היה חייב להיות קינוח, הייתי מכינה רביולי ברוטב ערמונים.. ואז זה פשוט קפץ לי לראש! למה שלא אכין רביולי שוקולד ערמונים! בהתחלה חשבתי לעשות גם רוטב שוקולד או נוגט או משהו בסגנון, אבל כשהגעתי כבר להכנה עצמה, זה פתאום היה נראה לי מתוק מדי.. ומזל שהיו לי תותים בבית! וכך נולדה להם המנה הטעימה הזאת! רביולי שוקולד ערמונים ברוטב תות!
אה!!! וכמעט שכחתי…. הבלוג חגג יומולדת שנה ב16/1 – הפעם הראשונה שהבלוג עלה לאוויר… אומנם תכננתי להפציץ במתכון מיוחד במיוחד בתאריך הזה, אבל עשיתי משהו יותר טוב… התחתנתי בדיוק בתאריך הזה.. 🙂
וכבונוס על היעדרותי הרבה, קבלו סרטון קצרצר ומשעשע (רמקולים חובה!):
(מקווה להעלות בהזדמנות את הסרטון עם המתכון המלא)
)
רוצים עוד מתכונים עם ערמונים? כנסו למנטקה.
עדכון! (12.03.2014)
טוב, אז בסוף זה קרה, ואכן הכנתי את הסרטון המלא..
המתכון הראשון שלי ביוטיוב.. מקווה שלא האחרון.. 🙂
)
רביולי שוקולד ערמונים ברוטב תות
המתכון כולל מספר שלבים, ובסך הכל, כל שלב דיי פשוט. יש צורך במכונת פסטה, על מנת להקל כמובן על עבודת הרידוד, למרות שבטוחה שאם ממש תרצו, תוכלו לרדד גם לבד.
השתמשתי במילוי בשמנת אלפרו לבישול, פשוט כי זה מה שהיה בבית, וגם זה רק 5% שומן וגם מתאים לכל הרגישים לחלב (כמוני), אבל כמובן שאתם יכולים להחליף אותה בשמנת מתוקה רגילה או אם בא לכם גם קצת להפחית בקלוריות אז שמנת לבישול, או לדעתי אפילו חלב יהיה טוב, בקיצור, מה שיש לכם בבית.
לגבי הערמונים, אני השתמשתי בערמונים בואקום, גם כי זה מה שהיה בבית, וגם כי התעצלתי לקלות ולקלף, אבל אתם מוזמנים להשתמש בערמונים טריים מהשוק ולספר איך הייתה חווית הקילוף.. :)
מרכיבים:
- לבצק
- קמח - כ 1 כוס קמח לפסטה או קמח לבן רגיל
- ביצה - 1
- למילוי
- ערמונים בואקום - 1 חבילה, טחונים דק
- שוקולד מריר - 1 חפיסה (100 גרם)
- שמנת אלפרו לבישול - כחצי כוס (חצי חבילה)
- לרוטב תות
- תותים - 1 חבילה של כ250 גרם
- סוכר - כ2-3 כפות, אפשר להחליף בסוכר וניל
אופן ההכנה
להכנת הרוטב:
- חתכים את התותים לרבעים
- זורים עליהם סוכר ומניחים בצד עד לשימוש (על מנת שיפרישו מיץ).
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה שמים את הקמח ויוצרים גומה קטנה במרכז
- שוברים לתוך הגומה ביצה, ובעזרת מזלג מתחילים לערבב תוך הכנסת הקמח לאט לאט
- כאשר התערובת נהיית בצקית והערבוב בעזרת המזלג הופך להיות קשה מעט, עוברים ללישה ידנית
- לשים עד שנוצר כדור בצק קטן מעט דביק (שימו לב שלא בהכרח יש צורך להשתמש בכל הקמח)
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
להכנת המילוי:
- בעזרת מעבד מזון טוחנים דק את הערמונים.
- מעל באן מרי (סיר עם מים שמעליו עוד סיר) ממיסים את השוקולד בתוך השמנת תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- לאחר שהשוקולד נמס, מורידים את הסיר מהבאן מרי ומעבירים לתוכו את הערמונים
- מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.
להכנת הרביולי:
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה (תוך כדי קימוח מתמיד) לדרגה 6.
- במידה ויש לכם תבנית להכנת רביולי, מניחים עלה של בצק על תבנית מקומחת היטב (חשוב מאד כדי שלא ידבקו ויצאו ממנה בקלות אח"כ) במידה ואין לכם תבנית להכנת רביולי, הפעולה היא אותה פעולה, רק ללא התבנית.. פשוט לא יהיו לכם גומות מוכנות, אבל הן ייוצרו אח"כ כשתסגרו את הבצק.
- במרכז כל גומה מניחים כחצי כפית מהמילוי וסוגרים עם עלה פסטה נוסף.
- מעבירים מערוך קטן על התבנית לחיתוך ומוציאים את הרביולים על משטח מקומח היטב (אם אתם מכינים בלי תבנית, פשוט תעבירו אצבע בין המילויים כך שהבצק בין לבין ידבק היטב ואז תחתכו עם סכין או עם חותכן עוגיות את הרביולים).
- ממשיכים כך עם שאר הבצק והמילוי.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וכשהמים רותחים זורקים אליהם את הרביולי ל4 דקות בדיוק
- בזמן הזה, טוחנים את התותים למחית חלקה ע"י בלנדר מוט.
- בצלחת הגשה, שמים מעט מהרוטב תות, וישר אליה מוציאים את הרביולי המוכנים.
- מקשטים עם עוד מעט מהרוטב תות ומגישים.
בתאבון!
3 Responses to רביולי שוקולד ערמונים ברוטב תות