מממ.. לא, זאת לא טעות כתיב… הכוונה לא לעגבניות תמר.. למרות שאני בטוחה שהן רק יכולות להועיל….
אני מדברת כאן על חברתי תמר!
את תמר הכרתי באחת העבודות שלי מלפני מספר שנים.. אפילו לא כ”כ עבדנו יחד.. אלא היינו באותה הקומה… ופשוט הייתה שם אהבה ממבט ראשון!
בהמשך, יצא לנו גם לגור יחד… אמנם תקופה קצרה, אבל משמעותית ביותר מכל הבחינות.
באותה התקופה, ניזונו בעיקר מפתיתים ונקניקיות… 2 בחורות עסוקות שבעיקר עובדות ומנסות ללמוד להסתדר בעיר הגדולה (לא, זאת לא הייתה תל אביב, אבל גם רמת גן היא עיר גדולה יחסית למקור…) שעד שכבר מגיעות הביתה, היינו בעיקר עסוקות בלחפש משמעות לחיים מאשר בלהכין אוכל….
אז כך, כשהיינו חוזרות הביתה אחרי יום עמוס ובודקות מה יש במקרר ועושות שקלול של עד כמה בא לנו להשקיע עכשיו בארוחת ערב, לא נותר לנו אלא להכין פתיתים ונקניקיות..
אלא שפעם ב… תמר הייתה מפתיעה עם פסטה ברוטב עגבניות טעים במיוחד!
אני אפילו זוכרת ערב אחד שאני חוזרת הביתה מעוד יום עמוס בעבודה וברדתי מטה במדרגות לכיוון הדירה (הייתי צריכה לרדת במדרגות כדי להיכנס הביתה.. ולא, לא גרתי במרתף…) החלל התמלא בריח נפלא של אוכל! אוכל אמיתי! המחשבה הראשונה שעלתה לי באותו הרגע הייתה: “יש!!! תמר בבית!! והיא גם מכינה לנו אוכל!!!” ולא טעיתי… תמרצ’יק באמת הכינה לנו אוכל.. ולא סתם אוכל… פסטה ברוטב עגבניות!
אז בפעם האחרונה שבאתי לבקר אותה בבאר שבע, והיא שאלה אותי מה בא לי לאכול, לא היה לי כל ספק – פסטה ברוטב עגבניות האגדי שלה…
ניצלתי את ההזדמנות, ולקחתי את המתכון.. והרי הוא לפניכם!
רוטב העגבניות של תמר
תמר משתמשת בתיבוליות עשבי תיבול של דורות, כמובן שאפשר להחליף אותם בעשבי תבלין טריים או יבשים מה שיש בבית.
הרוטב יכול להיות מצוין עם פסטה, בסיס ללזניה, לפיצה ולכל מקום שבא לכם רוטב עגבניות.
מרכיבים:
- שמן צמחי - כ2 כפות לטיגון
- בצל בינוני - 1 קצוץ גס
- שיני שום - 2-3 קצוצים דק
- רסק עגבניות - קופסא קטנה (100 גרם)
- עגבניות - 2 רכות חתוכות לקוביות קטנות
- תיבוליות עשבי תיבול לבישול איטלקי (דורות) - 2 קוביות
- תיבוליות עשבי תיבול בזיליקום (דורות) - 2 קוביות
- פטרוזיליה - חופן, קצוצה דק
- אורגנו יבש - קורט
- טימין יבש - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- מים - בטמפ' החדר עד לכיסוי העגבניות
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר בינוני
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה קלה
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב כדקה (זהירות לא לשרוף את השום)
- מוסיפים את רסק העגבניות מהקופסא ומערבבים היטב (שימו לב, להקפיד להוסיף את הרסק לפני העגבניות עצמן... לפי טיפ של השף ניר כרמלי זה גורם להוציא את הסוכר הטבעי של הבצל וכך לא יהיה צורך להוסיף סוכר בהמשך).
- מטגנים כ 2 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.
- מוסיפים את המים ואת כל התבלינים ועשבי התבלין (פטרוזיליה, אורגנו, טימין, קוביות טיבוליות, מלח ופלפל).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
מגישים מיד עם פסטה שאוהבים!
בתאבון!