אחד המאכלים הרוסיים שאני יותר אוהבת!
אצלינו זה היה אחד המאכלים של שבת בבוקר.. ארוחת בוקר של פינוק… האמת שאצלינו בבית קוראים להם “בלינצ’יקי”, למרות שבכל בית רוסי אחר הכוונה ב”בלינצ’יקי” לסוג של בלינצ’ס… אין לי מושג איך הגיע הבלבול הזה לבית שלנו, אבל ככה גדלנו וככה גם אני קוראת להם עד היום…
הפנקייק הרוסי, דומה בטעם שלו לפנקייק רגיל, אבל הוא הרבה יותר תפוח, אוורירי, ולדעתי גם הרבה יותר טעים!
במקור אוכלים אותו עם שמנת חמוצה וריבה.. אבל אפשר כמובן עם שוקולד, מייפל, קצפת, גלידה, ריבת חלב וכל מה שמתחשק לכם..
אלאדושקי - פנקייק רוסי
הפנקייק נשמר טוב במקרר כיומיים-שלושה, ואפשר לחמם אותו במיקרו או במחבת ללא שמן (רצוי במחבת), אבל הוא הכי טעים כשהוא חם וטרי ישר מהמחבת!
כמות הקמח יכולה להשתנות בהתאם לגודל הביצה ומרקם של האשל. תתחילו מ2 כוסות וקצת.. ותוסיפו לבלילה בהתאם למרקם שלה.
ניתן להוסיף לבלילה פירות למיניהם כמו תפוחים או בננות.. אני אישית אוהבת אותם כמו שהם.. והתוספות בצד...
מרכיבים:
- לבן אשל - 2 גביעים
- ביצה - 1
- סוכר וניל - 4 כפות (אפשר סוכר רגיל)
- קמח רגיל - כ - 2.5 כוסות
- סודה לשתיה - 1 כפית מחוקה
- מיץ לימון - לכיסוי הסודה
- שמן צמחי - לטיגון
אופן ההכנה
- מכניסים לקערה בינונית לפי הסדר: לבן, ביצה, סוכר, קמח
- יוצרים בקמח גומה קטנה ולתוכה שמים את הסודה לשתיה
- מכסים את הסודה לשתיה במעט מיץ לימון ליצירת בועות קטנטנות.
- טורפים במטרפה (אפשר גם עם מזלג, רק יקח יותר זמן) היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה לא נוזלית מדי ולא קשה (כשמרימים את המטרפה, הבלילה צריכה ליפול באיטיות).
- מחממים שמן (בנדיבות) במחבת ובעזרת כף יוצקים לתוך השמן החם מהבלילה ליצירת פנקייקים קטנים.
- כשמתחילים לראות בועות קטנות על הפנקייק, הופכים אותו בעזרת 2 מזלגות (לי הכי נוח..).
- כשהפנקייק מזהיב גם מהצד השני מוציאים לנייר סופג
- מגישים חם!
בתאבון!