בערך כשהייתי בת 16, קיבלתי את ספר המתכונים הראשון שלי – עוגות וקינוחים בהוצאת ספרי Könemann. עד היום זה הספר שניסיתי בו הכי הרבה מתכונים – קרוב ל30 (האמת הקטגוריה היחידה שממנה לא ניסיתי מתכונים זה – דל שומן…).
אני חושבת שיש משהו בתמימות של הגיל הזה שבו ניסיתי את מירב המתכונים… בכלל לא חושבים אם זה קשה או לא, אם זה מצרכים שיש בבית או לא… פשוט רואים תמונה יפה וחושבים: את זה אני רוצה להכין! נותנים את רשימת הקניות להורים ופשוט מכינים…
היום זה הרבה יותר מסובך, קודם קוראים את המתכון – ואז רואים אם זה דורש הרבה זמן.. אם כן, רב הסיכויים שהמתכון יפסל, אח”כ, בודקים אם יש את המצרכים בבית… אם לא אז פעם הבאה (שרב הסיכויים זה לא קורה, כי מי זוכר.. ) וגם אז חושבים – מה עד שאני מכינה משהו, אני אנסה משהו חדש שלא טעמתי מעולם? לא עדיף ללכת על בטוח?
אז כל ההתלבטויות האלה, לא היו קיימות בגיל 16.. וכך ניסיתי את מירב המתכונים בספר (טוב נו, אולי לא מירב, אבל באמת הרבה).
מעבר לסנטימנטליות שיש לי לספר הזה, אני באמת ובתמים חושבת שזהו ספר מושלם לקינוחים! ובטח ובטח כספר מתכונים ראשון. הספר נותן הסברים מאד מפורטים לכל הבסיס – מידות, מצרכים, ציוד, כלים הכרחיים יותר וכאלה שפחות.. ובכל קטגוריה יש מידע נוסף וטיפים על דברים שקשורים לאותה הקטגוריה.. למשל בקטגוריית עוגות גבינה, יש 2 עמודים שלמים שמסבירים הכל על שמנת – כל הסוגים, ההבדלים ולאיזה קינוחים כל אחת מהן מתאימה… וכמובן תמונות לכל סוגי השמנת.. וכנ”ל גם בקטגוריית שוקולד, קרמל ועוד ועוד…
גם מעל 90% מהמתכונים מכילים תמונות גדולות וברורות ולרב התוצאה יוצאת בדיוק כמו בתמונה.
מאז שיש לי את הספר, ישנם כמה מתכונים שאימצתי כמתכונים קבועים שלי: קרם פטיסייר, בצק פריך, מרנג, והבלינצ’ס כמובן! בספר ישנה קטגוריה שלמה לבלינצ’סים ופנקייקים למיניהם (וכן, ניסיתי את רובם), אבל אחד המתכונים היה מוצלח במיוחד, והרי הוא לפניכם!
בלינצ'ס תותים ושמנת
המתכון המקורי, איננו כולל סוכר, וכשהמלית מספיק מתוקה באמת אין צורך, אם ממש רוצים שהבלינצ'ס עצמו יהיה מתוק, אפשר להוסיף כפית-כף סוכר (או סוכר וניל).
המלית יכולה להשתנות לפי מה שבא לכם ו/או מה שיש לכם בבית... אפשר סתם להמיס שוקולד ולמרוח, סירופ מייפל, או ריבת חלב.. ואפשר להשקיע (עלאק) ולערבב ריקוטה/ שמנת חמוצה עם פרי אהוב ומעט סוכר.
(האמת שאני הכי אוהבת אותם ריקים.. 🙂 )
מרכיבים:
- קמח רגיל - 2 כוסות (250 גרם)
- סוכר וניל - 1 כף (1 שקיק)
- ביצים - 3 טרופות קלות
- חלב - 1 כוס (200 מל)
- מים - 1.25 כוס (250 מל)
- חמאה - 50 גרם, מומסת
- למלית
- תותים - 1 קופסא קטנה (כ 250 גרם), חתוכים לחתיכות קטנות
- שמנת חמוצה - 100 מל (חצי גביע)
- סוכר - 1 כף
- לקישוט
- שוקולד מריר - 4-5 קוביות
אופן ההכנה
- בקערה קטנה מערבבים את החלב והמים
- מערבבים את הקמח עם הסוכר בקערה גדולה ויוצרים במרכז גומה
- מקציפים בהדרגה פנימה את הביצים הטרופות תוך כדי משיכת הקמח מהשוליים למרכז
- כאשר התערובת מתחילה להיות סמיכה יותר, מוסיפים את תערובת החלב והמים
- מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד (לא במקרר!) ל 30 דקות (בינתיים אפשר להכין את המלית, או לשטוף כלים, או לראות מה חדש בפייסבוק, בקיצור יש לכם חצי שעה הפסקה)
- מחממים מחבת קטנה (בקוטר 20 ס"מ, אפשר גם יותר גדולה, רק הכמות תהיה יותר קטנה והבלינצ'סים יהיו יותר גדולים) ומשמנים קלות בחמאה מומסת (חד פעמי, רק לפני הבלינצ'ס הראשון).
- יוצקים מעט מהבלילה (בעזרת כף גדולה או מצקת) למחבת החמה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את המחבת בשכבה דקה.
- מטגנים עד שהשוליים מתחילים להתעגל, הופכים את הקרפ (אני עושה את זה עם הידיים, כשאני תופסת ב2 אצבעות את החלק שהתעגל ולא נוגע במחבת והופכת במהירות) ומטגנים עד שמשחים קלות.
- מעבירים לצלחת ומכסים עם מגבת מטבח (כדי שלא יתייבש ולא יתקרר) בעת הכנת יתר הבלינצ'סים וסיום כל הבלילה.
- מכינים את המלית ע"י ערבוב כל החומרים
- שמים פס מהמלית בכל בלינצ'ס ומגלגלים תוך סגירת הקצוות
- ממיסים את השוקולד ובעזרת מזלג מטפטפים על הבלינצ'סים המוכנים
בתאבון!