עוד מעט פסח, וזה הזמן להיפטר ממאגרי הקמח…
הדרך הכי טובה לעשות זאת, זה להכין לחמניות/ חלות… 2 ק”ג בפעם אחת… (נשאר עוד 3…)
בדרך כלל, אני מכינה את החלות לפי המתכון של אריאלה פיקסל אלון שהן תמיד יוצאות נפלא.. אבל לפני כמה זמן, טעמתי לחמניות מקמח מלא של אחותו של אהוב שלי, ולמרות שאני לא מתה על קמח מלא, הן היו טעימות לי ממש!!
אז הפעם החלטתי לנסות להכין אותן.. ויצא ממש נפלא!
חלה מקמח מלא
הכמות שיוצאת מהמתכון הזה היא ענקית (כ 4 חלות גדולות), אבל זה כ"כ טעים, שנגמר ממש מהר.. ואפשר גם להקפיא, ולהשתמש כלחמניות סנדוויץ' לעבודה/ בית ספר.. אבל אם רוצים, אין כל בעיה להכין רק מחצי הכמות.
במידה ורוצים שהקרום של החלה/ לחמניה יצא רך ולא קריספי (אני אישית יותר אוהבת), יש לכסות את החלות במגבת מיד בתוך האפיה.
מרכיבים:
- קמח לבן - 1 קג
- קמח מלא - 1 קג
- סוכר חום - 6 כפות
- שמרים יבשים - 4 כפות
- מלח - 1 כף
- מים - 6 כוסות מים פושרים
- שמן צמחי - 1 כוס
- לקישוט
- ביצה - 1 טרופה קלות
- שומשום - כ 1 כף
- פרג טחון - כ 1 כף
אופן ההכנה
- מנפים את 2 סוגי הקמח לקערה גדולה
- בתוך גומה מוסיפים את הסוכר והשמרים ומכסים
- בתוך גומה בצד אחר מוסיפים את המלח ומכסים
- מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש..
- לאחר שמתקבל בצק כמעט אחיד, מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים כ 15 דקות (גם אם הבצק נראה לכם מוכן לפני, לא להפסיק ללוש, על מנת שהגלוטן ישתחרר כמו שצריך).
- מכסים את הבצק עם מגבת מטבח לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים מעט את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים שוב שעה נוספת.
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- לאחר שהבצק שוב הכפיל את נפחו, לשים מעט פעם נוספת, מעצבים חלות לצורה שאוהבים ונותנים להם לנוח כ 20-30 דקות.
- מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/ פרג.
- אופים כ 25 דקות עד שהחלות משחימות ומצננים על רשת או מגבת מטבח (אם לא מוציאים את החלות מהתבנית מיד בתום האפיה הן מזיעות ונהיות מושיות ולא טעימות).
בתאבון!