גילוי נאות – עד לפני כשנה לא ידעתי להכין טחינה.
כן כן… עם כל העוגות, הפחזניות ואפילו הפלאפל… טחינה לא ידעתי להכין.
תמיד הייתה יוצאת לי איזה עיסה לא ברורה בטעם מזעזע.
ולא משנה כמה ראיתי אנשים אחרים מכינים טחינה, כשאני הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר, זה עדיין לא היה יוצא לי..
עד שראיתי את אחותו של אהובי מכינה טחינה – בעזרת מוט בלנדר ידני!
פשוט שמה את כל המרכיבים ביחד (כן, אני יודעת שיש כאלה שיגידו שקודם התבלינים או קודם הלימון או קודם המים… אבל באמת שככה זה עובד!) וטוחנת במשך כמה שניות בבלנד, ופשוט הייתה יוצאת לה טחינה לתפארת מדינת ישראל!
אז ככה הכנתי גם אני.. ופתאום גם לי הייתה יוצאת טחינה ממש ממש טעימה!
ככה גם הבנתי שכל הבעיה שלי הייתה בערבוב… שפשוט לא הייתי מספיק סבלנית… אז התחלתי להתאמן על הסבלנות שלי בהכנת הטחינה.. ולאט לאט גם ללא בלנדר, למדתי להכין טחינה ממש ממש טעימה!
לגבי הכרובית – זהו מתכון שב5 דקות עבודה, יוצא לכם אחלה מנת סלט או תוספת במנגל…
למעשה יש כאן 2 מתכונים ל2 סלטים שיכולים להוות מנה בפני עצמה, אבל השילוב ביניהן פשוט מנצח!
אני בד”כ מגישה את 2 המנות האלו בנפרד, כדי שכל אחד ישים לעצמו, ובמידה ומישהו לא אוהב טחינה, אז שיוכל להנות מהכרובית כמו שהיא.
אבל אם אני מכינה רק לי ולאהובי, אני משלבת ביניהן כבר מראש.
כרובית בטחינה
אני בד"כ משתמשת בכרובית קפואה.. מטעמי נוחות - תמיד יש במקפיא, אבל ספציפית במתכון הזה, הכרובית הטריה יוצאת יותר טעימה.
אין צורך לבשל את הכרובית הטריה לפני. מה שכן, אני שופכת עליה מים רותחים, על מנת לוודא שהיא יוצאת באמת ממש נקיה. ואם יש לי זמן וכח, אז אני גם משרה אותה לדקה במים הרותחים עם טיפה מיץ לימון. אבל ממש לא יותר מדקה, כי אני לא רוצה שתתבשל, אלא רק לנקות אותה.
אם משתמשים בכרובית קפואה, אז גם אין צורך בהפשרה, פשוט לשטוף תחת זרם מים חמים והיא מוכנה לעבודה.
לגבי התבלינים לטחינה - מלח ולימון זה חובה! כל השאר, לפי הטעם. פלפל שחור גרוס ממש מוסיף, ולמרות שאני לא אוהבת חריף, אני תמיד מוסיפה. שום - אם אני מכינה את הטחינה בידיעה שאני רוצה שחלק ישאר ליום למחרת, אני לא מוסיפה שום, כי אחרת ביום למחרת זה מקבל ריח לא נעים, ואז כבר לא בא לי לגעת בה. אבל אם אני מכינה רק לארוחה הספציפית, אז שום זה חובה! פטרוזיליה - אם יש בבית, אני תמיד מוסיפה, אבל אם אין, אז ממש לא נורא.
מרכיבים:
- לכרובית
- כרובית - חצי ראש, מחולק לפרחים, או חצי שקית כרובית קפואה
- שמן זית - 2 כפות
- מלח גס - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- כמון - קורט
- כורכום - קורט
- טימין - כפית
- לטחינה
- טחינה גולמית - חצי כוס
- מים - כחצי כוס
- לימון - מיץ מחצי לימון
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- שיני שום - 1-2 שיניים
- פטרוזיליה - חופן
אופן ההכנה
להכנת הכרובית
- מערבבים את כל החומרים (רצוי בידיים) ומפזרים על תבנית מכוסה בנייר אפיה בשכבה אחת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ30 דקות עד שהיא מזהיבה.
להכנת הטחינה
במידה ומכינים בעזרת בלנדר
- מכניסים את כל החומרים לקערה צרה ועמוקה (כדי שלא ישפריץ) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- במידת הצורך (אם זה נראה סמיך מדי) מוסיפים 1-2 כפות מים וטוחנים כמה שניות נוספות
במידה ומערבבים עם מזלג
- שמים בקערה את הטחינה, מלח, פלפל והלימון ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מתחילים להוסיף מים (כל פעם כשליש מסך הכמות) ומערבבים תוך כדי עד שהתערובת נהיית חלקה, מוסיפים עוד פעם מים ושוב מערבבים עד שהתערובת חלקה וחוזר חלילה (לא להתייאש, זה יכול לקחת קצת זמן, עד שיהיה חלק באמת).
- כותשים את שיני השום ומוסיפים לתערובת
- קוצצים את הפטרוזיליה דקדק ומוסיפים לתערובת, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- אם הטחינה נראית סמיכה מדי אז מוסיפים עוד 1-2 כפות מים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
בתאבון!
2 Responses to כרובית בטחינה