המתכון הזה ממש מתבקש להיות הפוסט הראשון של הבלוג הזה.
אם קראתם את ה”אודות”, אז אתם כבר יודעים שאני מכורה לתפוחים ירוקים.
הם תוספת נפלאה לעוגות בחושות, פאיים למיניהם, סיידר חם, סיידר קר, מחית תפוחים, בכל צורה ובכל מצב תפוח ירוק הוא אחד הרכיבים הכי אהובים עליי במטבח.
בנוסף, מבחינתי תפוח ירוק הוא גם תרופה לכל בעיה בריאותית. אם אני קצת לא מרגישה טוב אני אוכלת תפוח ירוק והופ, אני מרגישה נפלא! ממש ככה…
אז עכשיו אני רוצה לחלוק אתכם מתכון למיני מאפינס תפוחים מושלמים!
המקור של המתכון הזה הוא בבלוג הנפלא של עוגיו.נט והעוגה שבמתכון נפלאה ממש כמו שהיא (הכנתי אותה עשרות פעמים, והיא תמיד קוצרת המון תשבחות). עם הזמן עשיתי שינויים קטנים, ולאחרונה היו לי תפוחים ממש ענקיים כשהכנתי אותה, כך שסך הבלילה לא נכנסה לתבנית אז פשוט הכנסתי אותה לתבנית של מיני מאפינס (ממש של ביס), וזה יצא עוד יותר טוב מהמקור.
מיני מאפינס תפוחים
מומלץ לחתוך את התפוחים עם קוצץ ירקות.
שימו לב שכשתתחילו לערבב את הבלילה עם התפוחים, זה יראה כאילו יש הרבה יותר תפוחים מבלילה. וזה בסדר גמור! התפוחים פשוט אמורים להיות עטופים בבלילה ולא לשחות בה.
מרכיבים:
- סוכר חום - 120 גרם
- סוכר לבן - 120 גרם, אפשר להמיר חלק מהכמות לסוכר וניל
- ביצים - 3 (גודל M)
- שמן צמחי - 200 מל
- שמנת חמוצה - 100 מל
- קמח רגיל - 400 גר'
- אבקת אפיה - 10 גר' (כף שטוחה/ 1 שקיק)
- קינמון - כפית
- תפוחים - 6, קלופים וחתוכים לקוביות של 1X1 סמ (בערך)
- לציפוי לערבב את המצרכים הבאים (לא חובה)
- שקדים - חופן שקדים פרוסים
- סוכר - כפית
- קינמון - קורט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד שני סוגי סוכר, ביצים, שמן ושמנת חמוצה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וקצת תפוחה.
- מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים עד שמתאחד בלבד (לשים לב, לא לערבב יותר מדי כדי שהעוגה לא תצא דחוסה).
- מוסיפים בקיפול את התפוחים עד שהם עטופים בבלילה (שוב, לא לערבב יותר מדי).
- מעבירים את התערובת לתבנית מיני מאפינס (או כל תבנית אחרת שמתחשק לכם).
- אם רוצים מעל כל מאפין מפזרים מעט מתערובת הציפוי.
- אופים את המאפינס כ20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו. (שימו לב, שאם שמתם בתבנית יותר גדולה, זה יקח יותר זמן. תבנית אינגליש קייק לוקחת כ 50 דק')