סופסוף גשם!!!
ומה יכול להיות יותר טוב בגשם מאשר מרק אפונה חם, קטיפתי ומפנק!
מרק אפונה זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת… והאמת בתור ילדה היה אחד המרקים היחידים שהסכמתי לאכול בכלל (היו סה”כ 3 כאלה: אפונה, בורשט – פוסט בהזדמנות ומרק עוף).
מאז אני אוכלת כבר כמעט את כל המרקים הקיימים – המרק היחיד שעוד לא העזתי לטעום למרות שלפעמים ממש בא לי זה מרק בצל.. אם זה יקרה, מבטיחה לעדכן.
אגב, גם עם הגזר היו לי בעיות.. אני והגזר המבושל לא היינו חברים טובים במשך הרבה שנים.. לכן כשאמא שלי הייתה מכינה את המרק, הייתי צדה את הריבועים הקטנים האלה ומעיפה אותם מהצלחת לפני שהייתי מתחילה לאכול. כשהתחלתי לבשל לבד, הייתי מבשלת אותו בשלמותו, רק שיתן טעם, אבל שלא יצוף לי בצלחת… אז אם גם לכם יש בעיה עם גזר מבושל, אתם גם יכולים לבשל אותו בשלמותו.. מאז אגב, היחסים שלנו השתפרו.. והוא כבר פחות מפריע לי בצלחת, למרות שעדיין לא תראו אותי אוכלת גזר מבושל סתם כך.
החסרון היחיד של המרק הזה, הוא שצריך להשרות אפונה לילה מראש (או שימו בבוקר לפני העבודה להשריה, וכשתחזרו תוך כמה דקות עבודה ושעה בישול יהיה לכם מרק חם וטעים) אז אפקט הספונטניות הולך לאיבוד.. אבל זה באמת שווה את זה..
מרק אפונה
כמו בכל מרק, גם במרק הזה מומלץ להוסיף שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, אבל בפעמיים האחרונות לא היה לי ואמנם היה קצת חסר, אבל בכלל לא נורא.. וטעים גם ככה.
מרכיבים:
- אפונה ירוקה - כוס אפונה מושרית ללילה
- גזר - 1 גדול חתוך לקוביות קטנטנות
- תפוח אדמה - 1 גדול חתוך לקוביות קטנות
- בצל - 1 בינוני שלם
- שורש פטרוזיליה - 1 שלם מקולף ונקי
- שורש סלרי - 1 שלם מקולף ונקי
- מלח - 1 כפית לכל ליטר מים
- פלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה
- לאחר שהשרינו את האפונה, מסננים אותה ממי ההשריה ושוטפים במים קרים.
- מכניסים אותה לסיר בינוני, מוסיפים מים עד לכיסוי, ומבשלים על אש בינונית עד שהיא מתרככת ומתחילה להתפרק מעט - כחצי שעה. שימו לב, שהאפונה תמשיך להתפרק בבישול.
- מוסיפים את שאר הירקות (קוביות גזר, קוביות תפוח אדמה, בצל, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי) ומוסיפים שמים במידת הצורך עד שמכסים את כל הירקות.
- מוסיפים מלח, לפי כמות המים שהוספנו ופלפל שחור.
- מבשלים כ40 דקות על אש בינונית, עד שהאפונה מפורקת כמעט לגמרי וירקות השורש רכים.
מגישים חם, רותח ואפשר להוסיף קרוטונים.
בתאבון!