אני חושבת שיש מיליון גרסאות למרק ירקות.
הרי כל הרעיון הוא לשים שם ירקות שאוהבים, וכל אחד אוהב משהו אחר, וכל אחד יכול להכניס כמות שונה של ירקות ובקיצור, לא ניכנס לחוקי הקומבינטוריקה (כי את המבחן כבר עשיתי.. 😛 ), אבל באמת שיש אינסוף אפשרויות.
וכך, שבוע שעבר, למרות שהחורף לא כ”כ מגיע, החלטתי שבא לי מרק ירקות.. ופשוט שמתי שם כל מה שהיה לי בבית… במקרה, גם היו לי את מי הבישול של הפלפלים, וחשבתי על זה, זה רק יכול לתרום לטעם והשתמשתי בהם במקום במים רגילים או ציר עוף.
הוא יצא כ”כ טעים, שאני בהחלט הולכת לאמץ את שילוב הירקות הזה גם לפעמים הבאות.
מרק ירקות
כמו שכבר כתבתי למעלה, תרגישו חופשי לגוון עם הירקות, ולהוסיף ירקות אחרים שיש לכם בבית/ שאתם אוהבים ו/או להוציא מפה את מה שאתם לא אוהבים.. אני רק יכולה להתחייב על הטעם של השילוב הזה, למרות שבטוחה שגם כל שילוב אחר יהיה טעים!
לגבי גריסי הפנינה והשיבולת שועל, זה כמובן לא חובה, אבל זה מעשיר מאד את המרק, גם מבחינת הטעם, גם המרקם וגם בסיבים תזונתיים, לכן מומלץ בחום!
מרכיבים:
- תפוח אדמה - 3 תפוחי אדמה קטנים (או 2 בינוניים)
- בטטה - 1
- בצל - 1
- גזר - 2
- קישוא - 2 (או 1 זוקיני)
- סלרי - 1 גבעול
- כרובית - חצי ראש
- גריסי פנינה - כוס
- שיבולת שועל - כ3 כפות
- מלח - 1 כפית לכל ליטר מים
- מים - כ3 ליטר מים (לכיסוי כל הירקות ועוד קצת)
אופן ההכנה
- חותכים את כל הירקות גס ושמים בסיר (של כ4-5 ליטר)
- מכסים את הסיר במים, מוסיפים מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
- לאחר כחצי שעה, מוסיפים את גריסי הפנינה (אין צורך בהשריה מוקדמת) ומבשלים כחצי שעה נוספת.
- 10 דקות לפני הסוף, מוסיפים שיבולת שועל.
- טועמים, ומתקנים מליחות לפי הצורך (אם חסר מוסיפים, אם מלוח מדי, אפשר להוסיף קצת מים).
בתאבון!