עד לא מזמן לא הייתי אוכלת פטריות בכלל…
בשום צורה שהיא…
גם כשהייתי אמיצה והייתי טועמת מאכל עם פטריות, זה פשוט לא היה טעים לי… אלא אם כן, הם איבדו לגמרי את צורתם המקורית (וגם מטעמם המקורי), כך שלא ניתן היה לזהותם בתוך התבשיל..
עד אשר אחותו של אהובי הכינה רביולי ברוטב פטריות!
זה פשוט היה ממש טעים!! (המתכון יעלה בהזדמנות…)
וכך התחלתי להכין את הרוטב פטריות שלה… ואפילו מאכלים אחרים שהייתי טועמת עם פטריות כבר לא היו כ”כ נוראיים…
לפני כשבוע, הלכתי עם חברה לארוחת צהרים בשגב אקספרס בראשל”צ.. קודם כל, חייבת לציין שכל מה שטעמנו שם, היה ממש ממש טעים… ואחת המנות שחברה שלי הזמינה, הייתה מרק פטריות (אני הזמנתי מרק חצילים, שגם אותו אנסה לשחזר בהזדמנות). אחרי שטעמתי אותו, החלטתי שאני כן אוהבת פטריות..
מאז, הטעם שלו עמד לי על קצה הלשון והחלטתי שאני אנסה לשחזר אותו… למרבה ההפתעה, לא הייתי צריכה לנחש יותר מדי, כי המתכון שלו מסתובב ברשת…
עשיתי שינויים קלים, בעיקר במקום השמנת המתוקה…
כך המתכון מתאים גם לרגישים לחלב, גם למעוניינים במתכון פרווה וגם לשומרים על הדיאטה.. והאמת שהוא יצא ממש קליל, לא כבד על הקיבה ופשוט טעים!
מודה שלא תכננתי להעלות את המתכון היום ולא צילמתי את כל התהליך, כי זו הפעם הראשונה שאני מכינה מרק פטריות ולא הייתי בטוחה שהוא יהיה שווה פוסט, אבל זה יצא כ”כ טעים, והמזג האויר החורפי הזה.. שפשוט הייתי חייבת להעלות אותו היום…
מרק פטריות
במתכון המקורי, עשבי הטיבול אמורים להיות טריים, מכיוון שהיה לי רק טימין טרי, את כל שאר התבלינים שמתי מיובשים וכאמור יצא מעולה אז לדעתי גם אם לא היה לי טימין טרי היה יוצא מצוין.
במקום בצלצלי שאלוט אפשר להשתמש בבצל אדום או אפילו בצל רגיל (בקיצור מה שיש בבית).
ואם בא לכם להפוך את המרק לחלבי, אפשר להחליף את הסויה לבישול בשמנת לבישול ולהוסיף מעט חמאה לשמן זית.
מרכיבים:
- שמן זית - כף
- בצלצלי שאלוט - 3-4 בצלצלים קצוצים גס או בצל 1 אדום קטן
- שום - 1-2 שיניים קצוצות
- טימין - כף טימין טרי קצוץ או כפית מיובש
- לקט פטריות למרק של חוות תקוע - 1 חבילה
- קורנפלור - 1 כפית מעורבבת היטב עם רבע כוס מים קרים
- יין לבן - 3 כפות
- סויה אלפרו לבישול 5% - 1 מיכל
- מלח - 1 כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- בזיליקום - 2-3 גבעולים טריים או חצי כפית בזיליקום יבש
- רוזמרין - 0.5 גבעול רוזמרין טרי או קורט רוזמרין יבש
אופן ההכנה
- בקערה גדולה (או בסיר) שמים את לקט הפטריות למרק ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מכסים ומניחים בצד לכ 20 דקות השרייה.
- בינתיים מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להשחים מעט
- מוסיפים את השום והטימין ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב (זהירות לא לשרוף את השום)
- מוסיפים את הפטריות מסוננות (שומרים את מי ההשריה) ומטגנים כ 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב כ2 דקות נוספות
- מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 2-3 דקות
- מוסיפים את מי ההשריה ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הסויה לבישול ושוב.. מביאים לרתיחה
- מוסיפים את המלח, פלפל שחור, בזיליקום והרוזמרין, ומבשלים כ5 דקות נוספות
- מורידים מהאש, טוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה (במידה והשתמשתם בעשבי תיבול טריים, יש להוציא את הגבעולים של הבזיליקום והרוזמרין לפני הטחינה).
- טועמים ומתקנים תיבול במידה הצורך
בתאבון!