המזג האויר החורפי הזה עושה רק חשק להישאר מתחת לפוך, ולשתות משהו חם ומפנק… אפשר גם לאכול משהו חם ומפנק…
אז ברוח חורפית שכזו, החלטתי לכתוב פוסט על משקאות של חורף.
כמובן מעבר לסוגי תה למיניהם וקפה, יש עוד לא מעט משקאות שכיף לשתות אותם במזג אויר סגרירי ולא רק..
סיידר חם וקינמון
אנחנו שותים את זה לפחות 3 פעמים ביום.. במקום התה והקפה.. הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא..
לוקחים תרכיז תפוחים טבעי (של סיידר הגליל, בבקבוק זכוכית), שמים מעט בכוס (כמו ששמים כל תרכיז אחר להכנת משקה קר) ומוסיפים מים רותחים, מערבבים בעזרת מקל קינמון ומשאירים אותו בתוך הכוס.
שימו לב, זה לא עובד עם תרכיז מלאכותי של ויטמינצ’יק ואחרים.. נוצר טעם מלאכותי במשקה החם.. אפילו לא עם מיץ תפוחים “טבעי” מחומם.. ניסיתי עם הרבה מרכיבים שונים של “מיץ תפוחים”, וסיידר הגליל הכי טעים!
פחות מ 5 קלוריות לכוס, ויש לכם משקה מפנק וזמין!
משקה קרמל, אגוזים וקינמון
משקה שחיתותי מבחינת כמויות הסוכר.. אבל גם מבחינת הטעם…
עבור 2 כוסות משקה: ממיסים על אש קטנה 2 כפות גדושות של סוכר בסיר קטן ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת קרמל.
מוסיפים חופן (או 2) אגוזי קשיו מקורמלים (או כל אגוז מקורמל אחר) מערבבים היטב ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים מקל קינמון ומבשלים 5 דקות נוספות.
טועמים ועם מתוק מדי, מוסיפים עוד מים.
מוזגים לכוסות ביחד עם האגוזים ומתפנקים…
משקה שקדים ושוקולד
ומתכון לחלב שקדים
אנחנו פתחנו את הבוקר הזה בדיוק עם זה..
סחלב חם ושוקו כולם מכירים.. אבל מה עם השילוב של שניהם? רגישות קלה לחלב, הביאה אותי להשתמש בחלב שקדים והתוצאה הייתה ממש טעימה! ניתן להשתמש כמובן בחלב שקדים קנוי, ואפשר להכין בבית ממש ב 5 דקות (טוב נו ולילה של השרייה): טוחנים כוס שקדים מושרים (לילה) עם 3 כוסות מים וחצי כפית סילאן (דבש תמרים), מסננים את הנוזל דרך בד חיתול תוך כדי סחיטת הבד. וזהו! יש לכם חלב שקדים טעים ובריא שיכול לשמש לקפה, קורנפלקס וכל מקום אחר שדורש חלב.
ועכשיו למתכון עצמו.. (2 כוסות) מחממים כוס וחצי חלב שקדים בסיר קטן עם כפית סוכר.
בכוס נפרדת מערבבים היטב כף קורנפלור עם חצי כוס חלב שקדים וכשהחלב בסיר רותח מוסיפים אליו את תערובת הקורנפלור והחלב הקר תוך כדי ערבוב מתמיד. מבשלים 2-3 דקות נוספות. שמים בכל כוס 2-3 קוביות שוקולד, מוזגים עליהן את החלב החם, מערבבים, שותים ונהנים!
סנגריה חמה
מצוין לאירוח בימים קרים שכאלה. בסיר גדול שמים: 1 כוס תרכיז תפוחים (סיידר הגליל), 3 כוסות מים, בקבוק יין אדום שאתם אוהבים, 1 תפוז חתוך לעיגולים, 1 תפוח חתוך לקוביות, 2 מקלות קינמון, 3 מסמרי ציפורן (לא חובה), קורט אגוז מוסקט (לא חובה) ותבלינים נוספים לפי הטעם.
מביאים את הכל לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות נוספות. מעבירים את הכל לקנקן גדול (תוודאו קודם שהוא מתאים למשקאות חמים, כדי שלא יתנפץ לכם כמו שקרה לי..) או לכלי הגשה אחר. וכל אורח מוזג לעצמו עם הפירות שהוא אוהב..
זהירות, המשקה אלכוהולי! לא נוהגים אם שותים…
אתם מוזמנים לכתוב לי על משקאות חורף מקוריים נוספים, ואני אשתדל לפרסם אותם בפוסט…
בתאבון!!