באחת השבתות, לפני יותר מחצי שנה, אירחנו חברים לארוחת צהריים, וביניהם היו גם זוג חברים צמחוניים (או אם יותר מדויק, צמחוני וטבעונית).
תמר הביאה איתה סלט כרוב (כנראה בשביל לוודא שיהיה משהו טבעוני שיהיה לה מה לאכול.. 😉 ) שהיה ממש להיט ומאז גם הפך לאחד הסלטים הקבועים שלנו בבית.
אתם תוהים, למה אם הוא כ”כ קבוע לקח לי חצי שנה להעלות מתכון שלו לבלוג?
פשוט כי אני לא מספיקה לצלם אותו… הוא כ”כ מהיר ופשוט, שאני מכינה אותו רגע לפני ההגשה, והוא כ”כ טעים שהוא נגמר דקה אחרי שאני מגישה אותו…
וכך, כבר הכנתי אותו עשרות פעמים, והפעם החלטתי שאני חייבת לצלם ולפרסם את המתכון!
אבל שוב, הכנתי 5 דקות לפני ההגשה.. שמתי על השולחן.. וכבר הייתה התנפלות..
מזל שנזכרתי שטרם צילמתי.. חטפתי את הקערה וצילמתי את מה שנשאר…
סלט כרוב ואפונה
בתערובת השקדים והגרעינים, אני כרגיל משתמשת במה שיש בבית. אבל בד"כ זה כולל לפחות 3 מהמרכיבים הבאים: שקדים פרוסים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, צנוברים וסומסום. קולים את הכל כ 5 דקות במחבת ומשתמשים בעת הצורך (אני לפעמים קולה כמות גדולה, ומאחסנת במקרר עד לשימוש).
את הסלט הזה, אפשר להכין מראש, רק לאחסן בנפרד את הרוטב, הלסט ותערובת השקדים ולערבב הכל ממש לפני ההגשה. באופן מפתיע, הסלט טעים מאד גם ביום למחרת במידה ונשאר (בד"כ לא..).
מרכיבים:
- לסלט
- אפונה קטנה - חבילת אפונה קטנה קפואה
- כרוב לבן - חתוך דק
- עירית - חופן עירית קצוצה
- תערובת שקדים וגרעינים - כ4-5 כפות (ראו פירוט לעיל)
- לרוטב
- מים רותחים - 1 כף
- שמן זית - 2 כפות
- חומץ - 2 כפות
- מלח - 2 כפיות
- סוכר - 2 כפות
אופן ההכנה
- חולטים את האפונה: שמים ל2 דקות במים רותחים ואז 2 דקות במים קפואים.
- מערבבים בקערה גדולה את הכרוב, האפונה והעירית.
- מכינים את הרוטב: בכוס קטנה מערבבים סוכר, מלח ומים רותחים עד שנמס. מוסיפים את השמן והחומץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב
- מוסיפים את תערובת השקדים והגרעינים ומגישים.
בתאבון!
1 Responses to סלט הכרוב של תמר