בהתחלה היה נראה לי קצת מוזר להעלות מתכון לסלט ירקות פשוט… אבל מצד שני חשבתי שיש משהו בשילוב המסוים הזה של הירקות שגורם לסלט להיות טעים במיוחד.
וגם הסלט הזה פשוט נראה יפה עם כל הצבעים – עגבניה אדומה, מלפפון ירוק, גמבה צהובה, גזר כתום וכרוב לבן… נראה ממש שמח בצחלת!
אצלינו בבית זה הסלט הקבוע לארוחת בוקר של שבת.. אבל הוא כמובן מתאים לכל סוג של ארוחה.
על מנת לחסוך בזמן העבודה, ניתן להשתמש בקוצץ ירקות (זה שחותך אותם לקוביות) – אבל מפאת זה שאני לא כ”כ אוהבת לשטוף אותו, אני מעדיפה כבר לחתוך לבד אלא אם כן מדובר בכמות מסחרית של הסלט (אם באים אורחים ואני מכפילה/משלשת כמויות). אז זה אומנם לוקח קצת זמן (באמת לא כזה נורא) אבל בהחלט שווה את ההשקעה אפילו בשבת בבוקר!
סלט ירקות ב 5 צבעים
הרעיון בסלט הזה הוא לחתוך הכל דקדק (כמו לסלט ערבי) - ככה הוא הכי טעים.
מבחינת השינויים והשדרוגים, כמובן שאפשר להוסיף עוד איזה ירק שאתם אוהבים, אבל לדעתי תתחילו עם הבסיס, ותראו עד כמה הוא טעים פשוט ככה...
אבל יש גם שידרוגים שאני בכל זאת אוהבת להוסיף - כמו גרעינים למיניהם: גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שקדים מולבנים ופרוסים, שומשום (לא לשכוח לקלות את הכל מראש).
ופעם אחת הכנתי גם עם רצועות עוף אפויות בתנור (עם קצת צ'ילי מתוק) - ויצא מוצלח במיוחד!
כמו כן, אני לא אוהבת טעם של שמן זית בסלט, אבל אם אתם כן, אז אתם בהחלט יכולים להחליף את השמן קנולה בשמן זית או בכל שמן אחר שאתם אוהבים.
במידה ורוצים להכין מראש, ניתן לחתוך את כל הירקות כשעה-שעתיים מראש ולתבל ולערבב מיד לפני ההגשה.
מרכיבים:
- עגבניה - 1 חתוכה לקוביות קטנות
- מלפפון - 1 חתוך לקוביות קטנות
- גמבה צהובה - 1 חתוכה לקוביות קטנות
- גזר - 1 חתוך לקוביות קטנות
- כרוב לבן - כרבע כרוב חתוך לקוביות קטנות
- לימון - מיץ מחצי לימון
- שמן קנולה - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- בקערה גדולה (ורצוי שקופה) מכניסים את קוביות העגבניה, מלפפון, גמבה צהובה והגזר.
- כשהכרוב על הקרש החיתוך, ממליחים אותו היטב ומועכים בעזרת הידיים (כאילו זה בצק), אחרי שהוא נהיה לח קצת מכניסים גם אותו לקערה.
- מוסיפים מיץ לימון, שמן ומלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב ואוכלים מיד...
בתאבון!