לראשונה הכנתי את הסלט בשבועות ואהבתי אותו ממש! חיפשתי מתכון מקורי לסלט פסטה וניתקלתי במתכון הזה של השף שגב משה. חייבת לציין שעד היום כל מתכון של שגב שניסיתי היה מוצלח במיוחד וזהו אחד מהם.
יש בו את כל המרכיבים שאני אוהבת בכל צורה, והשילוב ביניהם הוא באמת מנצח לדעתי.. סלק, פסטה ופטה עיזים.
הטיבול שמורכב משמן זית מטובל ופקאן גרוס רק מוסיפים למיוחדות של הסלט הזה.
נכון, הוא לא 5 דקות עבודה, אבל בעיקר כי דורש הכנה מראש, אבל מצד שני, אם יש לכם סלק מבושל (או שאתם ממש עצלנים וקונים סלק מוכן בואקום) ויש לכם פסטה מאתמול שאתם לא יודעים מה לעשות איתה, אז זה יכול להיות אחלה פתרון ב5 דקות.
מאז שבועות הכנתי אותו כבר מספר פעמים, ובימים חמים שכאלו הוא בהחלט יכול להוות ארוחה שלמה בפני עצמה.
סלט פסטה, סלק ופטה עיזים
במקור משתמשים באגוזי מלך, אני יותר אוהבת פקאנים - אתם תשימו מה שאתם אוהבים יותר.
טיפ לחיתוך פטה עיזים - תחתכו עם פורס ביצים. יצאו לכם פרוסות עגולות מושלמות בקלי קלות. ואם רוצים לריבועים, פשוט תשימו שוב בפורס ביצים בצורה הפוכה.. וקיבלתם ריבועים קטנים וחמודים.
את הסלק מומלץ לאפות בתנור במקום לבשל על מנת לשמור יותר על הצבע שלו והויטמינים - אופן ההכנה המלא בהמשך המתכון, אך בהחלט אין כל בעיה להשתמש בסלק מבושל או מוכן בואקום.
פלפל 4 עונות הוא כמו פלפל שחור רק צבעוני.. הוא מוסיף צבע וארומה מיוחדת למנה אך בהחלט לא חובה.
מרכיבים:
- סלק - 1
- פסטה - כחצי חבילה מוכנה לפי הוראות היצרן, רצוי בצורת פפיון
- שמן זית - 3 כפות
- שום - 3 שיניים קצוצות דק
- פטרוזיליה - חופן, קצוצה דקדק
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - גרוס לפי הטעם
- פטה עיזים - כחצי גליל (100 גרם)
- פקאן טבעי - קצוץ דק דק
אופן ההכנה
- מכינים את הסלק: עוטפים את הסלק בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה שיש לכם בתנור שלכם (אצלי זה 220 מעלות). אופים שעה מוציאים בזהירות ונותנים לו להתקרר (רצוי לפתוח את הנייר כסף על מנת לזרז את התהליך). מקלפים וחותכים לקובים בגודל של כ 1X1 ס"מ. (רצוי לעבוד עם כפפות ניילון אם לא בא לכם על ציפורניים ורודות למשך יומיים).
- מחממים שמן זית במחבת קטנה, מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומקפיצים כ 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד (להיזהר לא לשרוף את השום, ואם במקרה זה קורה אז תעשו שוב את השלב הזה על מנת לא להרוס את כל המנה).
- שופכים את השמן על הפסטה המוכנה ומערבבים היטב.
- מפוררים את הפטה לתוך הפסטה (או מוסיפים קוביות קטנות שנחתכו ע"י פורס ביצים) ומשאירים כ3 עיגולי פטה לקישוט
- מוסיפים את קוביות הסלק ופקאן ומערבבים היטב.
- טועמים ומתקנים טיבול במידת הצורך.
- מקשטים בעזרת עיגולי הפטה.
בתאבון!