העוגיות האלה כבר מזמן מככבות אצלנו אחרי כמעט כל “על האש”…
הן קלילות, טעימות, פרווה, ואי אפשר להפסיק לאכול מהן, גם אחרי שאכלתם חצי קילו בשר, 2 פיתות עם חומוס – סלט – צ’יפס ועוד ניגוב פה ושם…
בקיצור, הן מושלמות לעל האש!
האמת שהן גם כשרות לפסח, אבל מכיוון שפסח השנה כבר לא יהיה, אז תגזרו ותשמרו לשנה הבאה…
קלילות ההכנה שלהן רק תורמת לפופולריות שלהן אצלינו… 3 מרכיבים בלבד, 5 דקות עבודה, 10 דקות בתנור..
בקיצור, מומלץ!
עוגיות שקדים
חלק מהכמות של אבקת הסוכר, ניתן להמיר בסוכר וניל, או לחלופין, לטפטף כמה טיפות תמצית וניל לתערובת..
שימו לב, שאם אתם משתמשים בביצה יותר גדולה, מומלץ להוסיף מעט שקדים (סוכר פחות משמעותי).
אני ממליצה בפעם הראשונה שאתם מכינים אותן, לעמוד ליד התנור ולראות מתי הן מתחילות להשחים, כדי לדעת כמה בדיוק זמן צריך בתנור שלכם. ההבדל בין עוגיה מוכנה לעוגיה שרופה הוא בערך דקה... אז חבל לשרוף אותן.... ואם כבר בכל זאת נשרפו לכם כמה קצוות, אז ממש לא נורא, שוברים את הקצוות השרופים, ואף אחד לא שם לב.. מבטיחה לכם, מנסיון.. 😉
לא להיבהל אם כשהן יוצאות מהתנור, הן נראות לא לגמרי מוכנות.. הן מתייצבות אחרי שהן מתקררות...
מרכיבים:
- חלבון - 1 של ביצה בגודל M
- אבקת סוכר - 40 גרם (כשליש כוס)
- שקדים פרוסים - 150 גרם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- טורפים את החלבון עם אבקת הסוכר עד שהסוכר נמס (שימו לב, לא להקציף! מומלץ לטרוף עם מטרפה ידנית פשוטה או פשוט לערבב עם מזלג כמו לחביתה..)
- מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב עד שכל השקדים מצופים בתערובת.. (בהתחלה נראה שיש יותר מדי שקדים וקצת מדי חלבון, אבל תמשיכו לערבב וזה יהיה בסדר. השקדים בסך הכל צריכים להיות מצופים בתערובת ולא לשחות בה..).
- בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית מכוסה בנייר אפיה ומשטיחים כל עוגייה הכי דק שאפשר (ככל שיותר שטוח, ככה יותר טעים).
- אופים את העוגיות כ -10-12 דקות עד שהן מתחילות להשחים בצדדים
- מוציאים את התבנית, ונותנים לעוגיות להתקרר לגמרי על התבנית לפני שמוציאים אותן, אחרת הן נשברות...
בתאבון!