את המתכון לעוגת גזר הזאת קיבלתי ממש לפני כמה ימים מאמא של אהובי.
אז כמובן שמיהרתי להכין ולנסות.. והעוגה יצאה פשוט מושלמת!! בדיוק כמו שעוגה בחושה צריכה להיות… נימוחה, רכה וטעימה להפליא!
שלא נדבר על זה שההכנה שלה סופר פשוטה.
אז החלטתי לאמץ אותה כעוגת שבת כי במקרה היא גם פרווה (אני אישית פחות אוהבת להמיר מצרכים על מנת להפוך את הקינוחים לפרווה, וממש מתחברת לקינוחים שהם פרווה במקור), אז הנה לפניכם עוגת גזר פרווה נימוחה!
עוגת גזר
מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת
החלק הכי קשה במתכון הזה, זה לגרד 5 גזרים (ובואו נודה שזה לא באמת קשה...), ברגע שעשיתם את זה, זה בדיוק 5 דק' עבודה..
מרכיבים:
- סוכר חום - 3/4 כוס
- שמן צמחי - 3/4 כוס
- ביצים - 3 (גודל M)
- קמח רגיל - 1.5 כוסות
- אבקת אפיה - 1 כפית שטוחה
- סודה לשתיה - 1 כפית שטוחה
- קינמון - 1 כפית
- גזר - 5 בינוניים מגורדים גס
- תבלינים נוספים - לא חובה
- אגוז מוסקט - קורט
- ג'ינג'ר טחון - קורט
- ציפורן - קורט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל - 170 מעלות
- מערבבים את השמן עם הסוכר
- מקציפים את התערובת תוך כדי הוספת הביצים אחת אחת (אפשר במיקסר ידני).
- ממשיכים להקציף עד שהסוכר נמס (כ 3-4 דק').
- בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ותבלינים נוספים לפי הטעם.
- מקפלים (עם כף) את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים, רק עד שמתאחד (להיזהר לא לערבב ליותר מדי כדי שלא יצא דחוס).
- מוסיפים גזר לתוך התערובת ושוב מקפלים עד שהתערובת נראית אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור כ - 50 דק' עד שהקיסם יוצא יבש.
בתאבון!