את המתכון לעוגה הזאת קיבלתי ממירית, חברה מהעבודה.
יום אחד נכנסתי אליה למשרד, וראיתי קופסה עם עוגה, כמובן שישר הייתי חייבת קודם כל לטעום, אח”כ לשאול מה זה…
ואחרי שטעמתי עוגה סופר נימוחה וטעימה, גיליתי שזאת עוגת תמרים!
אח”כ גם גיליתי שהיא סופר קלילה בהכנה… 5 דקות הכנה, 45 דקות בתנור ויש לכם עוגה מושלמת לשבת.
למה לשבת? כי היא פרווה באופן טבעי, כי פשוטה וטעימה, ולדעתי היא מושלמת כעוגה לשבת. בכל אופן, זאת כבר שבת שנייה שאני מכינה אותה…
עוגת תמרים
התוספות - אגוזים ושבבי שוקולד הם לא חובה, אך הן מוסיפות המון, ובפעם האחרונה שהכנתי בלי השוקולד, לדעתי הוא היה חסר.. אבל עדיין היה ממש טעים.
מירית מכינה את הכל בקערה אחת. אני שמה בנפרד חומרים יבשים וחומרים רטובים על מנת לערבב היטב את הקמח עם הסודה לשתיה והאבקת אפיה - טיפ שקיבלתי באחת הסדנאות.
המרתי את הסוכר הלבן בסוכר חום, אבל גם עם הלבן זה ממש טעים.
שימו לב, שאין צורך במיקסר אלא לערבב הכל עם כף או מטרפה ידנית.
מרכיבים:
- ממרח תמרים - חצי קופסה - 225 גרם (3 כפות גדושות)
- מים רותחים - 1 כוס
- שמן צמחי - 3/4 כוס
- סוכר חום - 1/2 כוס
- ביצים - 2
- קמח לבן - 1 ו 3/4 כוסות
- אבקת אפיה - 1 כף שטוחה (1 שקיק)
- סודה לשתיה - 1 כפית מחוקה
- קינמון - חצי כפית
- תוספות אפשריות
- אגוזי מלך - חופן
- שבבי שוקולד - כשליש חפיסה (כ30 גרם)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל 150 מעלות
- בקערה גדולה שמים את ממרח התמרים והסוכר ומערבבים היטב עם מים רותחים.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- לקערה אחרת מנפים את הקמח, אבקת האפיה וסודה לשתיה.
- מוסיפים את הקינמון ומערבבים היטב.
- מאחדים בין 2 התערובות ומערבבים אך ורק עד שמתאחד.
- במידה ורוצים שוברים מעט אגוזי מלך לתוך התערובת ומוסיפים מעט שוקולד קצוץ ומערבבים ממש מעט.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק (לא יותר ממחצית גובה התבנית - כי העוגה תופחת, אז כדי שלא תגלוש..).
- מכניסים לתנור ל 45 דקות ומוציאים כשקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
בתאבון!!