גם המתכון הזה הוא במקור של אורית – מכאן
אני טעמתי אותה לפני כמה שנים, ופשוט התאהבתי בה! וזה היה עוד לפני שגיליתי כמה פשוט להכין אותה…
אם נשארו לכם פירות יבשים ואגוזים למיניהם מט”ו בשבט זה בדיוק המתכון בשבילכם!
עוגת פירות יבשים
שימו לב, בתערובת אגוזים, לא להשתמש באגוזים קלויים...
אגוזים קלויים לרב מכילים מלח (והרבה מלח).. אני אמנם מכורה למלח, אבל בכל זאת, עד גבול מסוים, ושנזכרתי שהכנסתי לעוגה קשיו ובונדוק קלויים, היה כבר קצת מאוחר מדי.. לא היה כזה נורא, אבל אם היה בלי, היה יכול להיות ממש מצוין!
בתערובת פירות יבשים, אני הכנסתי שזיפים, משמשים וצימוקים
בתערובת האגוזים שמתי אגוזי מלך, קשיו, צנוברים, שקדים ובונדוק
אתם תרגישו חופשי לשים מה שבא לכם, או מה שיש בבית...
מרכיבים:
- ביצים - 2
- סוכר חום - 5 כפות
- קמח רגיל - 7 כפות
- תערובת אגוזים - 200 גרם
- תערובת פירות יבשים - 200 גרם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- טורפים היטב את הביצים והסוכר
- מוסיפים קמח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת
- מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ 40 דקות (שימו לב, לנסות שהצימוקים לא יהיו למעלה, כי הם נשרפים מהר)
- לאחר שהעוגה מעט מתקררת, פורסים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת סכין של לחם)
בתאבון!