זה אחד המתכונים שדורשים קצת התעסקות..
זה לוקח זמן להכין אותו.. והכי גרוע זה דורש הכנה מראש…
אני אישית ממש לא אוהבת מתכונים שדורשים הכנה מראש (כמו להשרות קטניות ללילה או רחמנא ליצלן לחכות שהעוגה תתקרר 6 שעות במקרר – למי יש סבלנות לדברים האלה?!?).
עד לא מזמן, ממש הייתי נמנעת מהמתכונים האלה.
אבל עם הזמן, והרצון לנסות מתכונים חדשים ומעניינים ועם קצת תכנון, התחלתי להכין גם מתכונים שכאלה.
אז זה אחד מהם.
המתכון הזה, הוא לא מהכי פשוטים, אבל אם עושים לפי ההוראות, אז בהחלט ההצלחה מובטחת!
המקור של הפלאפל הזה הוא בבלוג החומוס החמוד הזה וניתן למצוא שם עוד מתכונים ומידע נוסף על חומוס.
פלאפל
עבור המתכון הזה, יש צורך במעבד מזון, או במטחנת בשר. אני השתמשתי במטחנת הבשר של סבתא שלי ז"ל. כזאת של פעם.. מלפני 50 שנה לפחות.. והתוצאה מוצלחת ביותר.
במידה ומשתמשים במכונת בשר, אין צורך בפירורי הלחם (אני הכנתי בלי).
אם אתם לא אוהבים כוסברה ואתם כן אוהבים פלאפל, אז מסתבר שאתם עדיין אוכלים כוסברה. כי אין פלאפל בלי כוסברה.. אז אל תוותרו עליה!
לא לשכוח להוסיף טחינה...
מרכיבים:
- גרגירי חומוס - 2 כוסות גרגירים מושרים ל 12 שעות
- פירורי לחם - מ 2 פרוסות לחם שחור
- שום - 5 שיניים קצוצות
- בצל - חצי בצל קטן
- פטרוזיליה - שליש כוס קצוצה דק-דק
- כוסברה - חצי כוס קצוצה דק-דק
- שומשום - 1 כף
- כמון - כפית
- פפריקה מתוקה - כפית
- מלח - כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- סודה לשתיה - 2 כפיות מחוקות
- שמן צמחי - כ - 1 ליטר לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את גרגירי החומוס לאחר ההשריה
- מכניסים אותם למכונת בשר (או מעבד מזון) ביחד עם השום והבצל (והפירורי לחם במידה וזה מעבד מזון) ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח
- מוסיפים לתערובת את הפטרוזיליה, הכוסברה, השומשום והתבלינים ומערבבים היטב (אפשר ורצוי בידיים).
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה (לפחות, או במקרה שלי לכל היותר)
- מחממים שמן בכלי שמתאים לטיגון עמוק. השמן צריך להיות חם, אבל לא רותח (כך שאם מכניסים כף עץ, נוצרות בועיות סביבה מיד). במידה ויש לכם מד טמפרטורה אז הטמפרטורה צריכה להיות סביב ה 150 מעלות (לא פחות מ 140 ולא יותר מ 160).
- מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים - שימו לב, שאם אין לכם מכשיר להכנת כדורי פלאפל, יש צורך למעוך ממש חזק את התערובת ביד על ידי כיווץ כף היד לאגרוף כאשר התערובת בפנים, על מנת שהתערובת תידבק והכדור לא יתפורר, וע"י לחיצות חוזרות חלשות יותר ליצור את הכדור - בניגוד ליצירת כדור מרב הבצקים שפשוט מגלגלים אותו..
- מטגנים את הכדורים כ 3 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע של פלאפל.. 🙂
- מוציאים את הכדורים לרשת או מסננת רשת עד שיתקררו מעט ורק אח"כ לקערה אם נייר סופג (אחרת, אם מעבירים ישירות לנייר סופג, החום והאדים יהפכו אותם למושיים ולא קרנצ'יים).
לא כ"כ נורא בסופו של דבר! ובעיקר ממש טעים! 🙂
2 Responses to פלאפל