בפוסט הקודם סיפרתי לכם על הפרויקט שהשתתפתי בו, ואחת המנות הייתה לזניית רביולי.
זה מתכון סופר פשוט שכל מה שצריך בשבילו זה חבילת רביולי, רוטב עגבניות (אם אתם ממש עצלנים, אז אפשר מוכן) וקצת גבינות קשות.
זהו.
בפחות מ 5 דקות, אתם מסדרים לכם אחלה לזניה… עוד חצי שעה בתנור ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.
אני מצרפת לכם כאן את המתכון לרוטב עגבניות מושלם ואת תהליך העבודה.. אבל כמובן (כמו כמעט בכל מתכון) תרגישו חופשי לגוון.
ותודה ענקית לבני גם זו לטובה על התמונות המדהימות שבזכותו יש לכם תהליך מצולם מא’ עד ת’ באיכות מושלמת!
לזניית רביולי
מרכיבים:
- רביולי גבינות - 1 חבילה (או כל רביולי אחר שאתם אוהבים)
- שמן זית - מעט לטיגון
- בצלצלי שאלוט - 4 קצוצים דק
- גזר - 1 קצוץ דק
- שום - 4 שיניים קצוצות דק
- פפריקה מתוקה - 1 כף
- יין לבן - 1 כוס
- עגבניות - 7-8 קלופות וקצוצות גס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- סוכר - 1/2 כפית
- גבינות קשות לפיזור בין העלים (מה שיש בבית)
- קשקבל -
- פרמזן -
- מוצרלה -
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ5 דקות עד לשקיפות.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים כ 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את השום הקצוץ והפפריקה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה
- מוסיפים את היין ונותנים להכל להתבשל עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי (כ10-15 דקות)
- מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל לפחות 20 דקות (לערבב מדי פעם).
- בינתיים בתבנית בינונית מסדרים בשכבה אחת את הרביולי כשהם חפפים קצת אחד על השני
- כשהרוטב מוכן, מפזרים את הרוטב על הרביולי בשכבה אחת ומפזרים מעל את הגבינות
- מעל מסדרים שוב שכבה של רביולי, עליהם הרוטב ומעל הגבינה... וכך חוזר חלילה עד שהרביולי נגמרים, כשהגבינה היא האחרונה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, ואופים כ20-30 דקות עד שהגבינה מבעבעת (והציפוי נראה כמו פיצה).
בתאבון!