טוב, זה אחד המתכונים למשקיענים…
אם בא לכם לפנק ולהתפנק….
וגם אם יש לכם מכונת פסטה….
נכון, לאף מאמא איטלקיה לא הייתה מכונת פסטה…. אבל אם כבר מכינים פסטה לבד בבית, אז למה שלא נתפנק לפחות במשהו??!?
זה מתכון שדורש מעט זמן (טוב, לא כ”כ מעט), וגם מעט מיומנות (באמת מעט..), וגם כמו שכבר אמרתי, כלים מיוחדים… אז למה לטרוח כ”כ כשאפשר לקנות פסטה מוכנה?!? כי זה הרבה יותר טעים!!! זה דבר ראשון… ודבר שני… אם תראו לי איפה מוכרים רביולי להכנה בייתית במילוי סלמון, אני מבטיחה לקנות ולעדכן אתכם אם זה טעים מספיק….
בקיצור, אם יש לכם מכונת פסטה ואתם מחפשים מתכון מקורי וסופר טעים, הגעתם למקום הנכון.
הגעתי למתכון הזה לגמרי במקרה… חיפשתי בכלל מתכון לרביולי כרישה… מכיוון שאני ממש אוהבת כרישה, וחשבתי שהיא יכולה להשתלב טוב בתוך רביולי…
ואז איכשהו הגעתי לשם… זה היה נשמע לי ממש טעים, למרות שהייתי סקפטית בעיקר לגבי הרוטב, ואז זה התברר כאחד המתכונים הכי טעימים לרביולי שאיי פעם הכנתי ואולי אפילו שאיי פעם אכלתי.. בקיצור, אני ממליצה לכם בחום!
רביולי סלמון בחמאה לימונית
קמח לפסטה - אני משתמשת בחצי מהכמות קמח פסטה דורום של דצקו (מומלץ מאד, למרות שגם יקר מאד, אבל יש הבדל משמעותי בטעם..) וחצי קמח לבן רגיל או קמח לפיצה, מה שיש בבית. ככל שאוהבים יותר פסטה אל דנטה, יש להשתמש יותר בקמח רגיל, ואם אתם אוהבים פסטה רכה רכה, אז אפשר גם הכל קמח דורום. אבל לדעתי השילוב המושלם הוא חצי חצי.
אליין מציעה בבלוג שלה להשתמש בכרישה או בבצלי שאלוט. בפעם הראשונה שהכנתי, לא הייתה לי כרישה והשתמשתי בבצלי שאלוט, אני לא יודעת להגיד לכם מה יותר טוב... לדעתי שניהם טעימים ממש ובצורה שונה, כך שמה שיש בבית, בזה תשתמשו. אם אתם מחליפים את הכרישה בבצלי שאלוט, אז היחס הוא בערך 1 כרישה ל 4-5 בצלצלי שאלוט.
בפעם הראשונה שהכנתי, גם לא הייתה לי עירית, וזה עדיין יוצא מצוין, אז לא חייבים...
על מנת להוריד את העור מהסלמון, יש פשוט למשוך אותו בכח, והוא יורד דיי בקלות. מומלץ לעבוד עם סלמון קפוא שהיה כרבע שעה בחוץ - כך גם העור יורד בקלות רבה יותר וגם הוא נחתך בקלות רבה יותר.
שימו לב, שכמות הרוטב מספיקה לחצי מכמות הרביולי - אני בד"כ מקפיאה את החצי השני, והמנה מספיקה לזוג. אם ברצונכם להכין את כל הרביולי, אז תכפילו את הכמויות של הרוטב.
מרכיבים:
- לבצק
- קמח - 1.75 כוסות (300 גרם)
- ביצים - 3 ביצים בינוניות
- למילוי
- שמן זית - 2 כפות
- כרישה - 1 חתוכה דק דק (רק החלק הלבן)
- סלמון - פילה, כחצי קילו, נקי מהעור וחתוך לקוביות
- יין לבן - 5 כפות
- עירית - חופן עירית קצוצה דק דק
- פטרוזיליה - חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
- גבינת פרמז'ן - 5 כפות גבינה מגורדת
- גרידת לימון - כ1 כפית
- מלח - 1 כפית שטוחה
- פלפל שחור - לפי הטעם
- ביצה - 1
- לרוטב
- שמן זית - 2 כפות
- חמאה - כ40 גרם
- כרישה - 1 חתוכה דק דק
- לימון - מיץ מלימון אחד
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - קורט
- אגוז מוסקט - קורט
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- לקערה גדולה מנפים את הקמח ועושים בו גומה קטנה.
- לתוך הגומה שוברים את הביצים ומתחילים לערבב אותן בעזרת מזלג תוך כדי הוספת הקמח מהצדדים לאט לאט.
- כשהערבוב בעזרת מזלג מתחיל להיות קשה, ממתחילים ללוש בעזרת הידיים.
- לשים עד שהבצק מתהווה לגוש אחד דביק במעט (אין צורך להוסיף עוד קמח, גם אם נראה לכם ממש דביק).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים בצד לכ20 דקות (לזמן הכנת המלית).
להכנת המלית:
- מחממים במחבת גדולה את השמן זית
- חותכים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מטגנים כ 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהכרישה מתרככת במעט ומתחילה להזהיב.
- בזמן שהכרישה במחבת, מטפלים בסלמון (אם אתם ממש נגעלים מהריח, שימו כפפות ניילון חד פעמיות): מוציאים ממנו את העור (ע"י תלישה) וחותכים לקוביות.
- כשהכרישה זהובה במעט, מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים כ 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את היין הלבן, מערבבים, ונותנים להכל להתבשל כ 5 דקות נוספות עד שהיין מתאדה והסלמון נראה ורדרד (מוכן מכל הצדדים), שימו לב לא לייבש אותו!
- סוגרים את האש ונותנים להכל לנוח כ2-3 דקות.
- בינתיים קוצצים את העירית והפטרוזיליה.
- מעבירים למעבד מזון את תערובת הסלמון (או במקרה שלי לחותך ירקות, הוא עושה את העבודה מצוין). ומעבדים עד שהתערובת חלקה יחסית. (שימו לב שאין צורך לשטוף את המחבת, היא תשמש להכנת הרוטב וזה יתרום לטעם... נכון שזה מרגש אתכם? לא? זה רק אני מתרגשת שלא צריך לשטוף את המחבת??!?)
- מעבירים לקערה, מוסיפים את העירית והפטרוזיליה, גרידת הלימון, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב וטועמים (רק לטעום, לא לאכול את הכל! למרות זה כבר ממש טעים...) מתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב שוב.
- מניחים בצד לנוח כ5 דקות.
בינתיים מכינים את הרביולי:
- חותכים את הבצק ל 3 חלקים וכל פעם עובדים על חלק אחד.
- לוקחים את חתיכת הבצק מקמחים, ומעבירים במכונה בדרגת עובי 0. מקמחים שוב את יריעת הבצק שיצאה, מקפלים לשלוש ושוב מעבירים במכונה, וכך עד שהבצק לא יוצא דביק. כשהבצק כבר לא יוצא דביק, עוברים לדרגת עובי 1 וחוזרים על התהליך. מרדדים את הבצק עד לעובי 5 במכונת הפסטה.
- אם יש לכם תבנית להכנת רביולי:
- מקמחים היטב את התבנית (חשוב מאד! שלא ידבק..) מניחים עליה את הבצק ויוצרים גומות בעזרת אצבע.
- שמים את המלית בתוך הגומות, מכסים בעוד יריעת בצק, מקמחים אותו מעט ועוברים עליו עם המרדדת. הופכית ומפרידים את הרביוליים.
- אם אין לכם תבנית להכנת רביולי:
- מקמחים היטב את המשטח, שמים עליו יריעת בצק אחת ושמית מעט מהמלית במרווחים שווים של כשתי אצבעות בין מלית למלית.
- טובלים אצבע במים, ומושחים במים את הבצק בין המרווחים של המלית.
- מכסים את המלית ביריעת בצק נוספת, מהדקים היטב במרווחים, וחותכים עם סכין (או חותכן עוגיות).
- מעבירים את הרביולים על משטח מקומח היטב ומכסים בעזרת מגבת או ניילון (אפשר בינתיים להכניס למקפיא, אבל על המשטח, עד שהם קפואים כדי שלא ידבקו. לאחר שהרביולי קפוא, אפשר להוציא את המשטח ולהכניס אותם בשקית, הם כבר לא ידבקו) עד שמכינים את שאר הרביולי.
- מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח.
להכנת הרוטב:
- ממיסים את החמאה והשמן זית באותה המחבת שבה טיגנו את הסלמון.
- מוסיפים את הכרישה החתוכה דקדק ומטגנים כ 5-7 דקות עד שהיא מעט מתרככת ומתחילה להזהיב
- מוסיפים את המיץ לימון והתבלינים ומערבבים היטב.
- מורידים את האש ובשלב הזה, מכניסים את הרביולי לסיר עם המים הרותחים.
- מבשלים את הרביולי כ3 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת ישירות לתוך המחבת עם החמאת לימון.
- מערבבים היטב ומגישים.
- אפשר לקשט בעזרת מעט עירית קצוצה.
בתאבון!
נ.ב.
לרב נשארת כמות דיי גדולה של המלית, אז אני מכינה ממנה קציצות. זה יוצא כ"כ טעים, שבפעם הבאה אני אפילו שוקלת להכין רק קציצות, מבלי כל קשר לרביולי. מבטיחה לעלות מתכון לקציצות בלבד. בכל מקרה, על מנת להפוך את המלית הנותרת לקציצות, תוסיפו לה 3 כפות פירורי לחם, ועוד 1 ביצה, תערבבו היטב. תחממו מחבת (כן כן, אותה המחבת, מבלי לשטוף אותה קודם!! 🙂 ) ובעזרת כף, תעבירו קציצות למחבת החמה. תטגנו כ 2-3 דקות מכל צד ותגישו עם שמנת חמוצה ליד.. ממש מעדן!!!