את המרק הזה, כמו עוד הרבה תבשילים אחרים, למדתי להכין מחברתי הטובה אורית.
אורית מעבר להיותה חברה מדהימה שבאה לעזרה בכל צרה וכמובן בכל שמחה, היא בשלנית מדהימה! ואפילו יש לה בלוג אוכל משל עצמה, מומלץ ביותר!
מרק בטטה
מרכיבים:
- בטטה - 1 גדולה
- תפוח אדמה - 2 בינוניים
- גזר - 1 גדול
- תבלינים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית
- כמון - קורט
- כורכום - קורט
אופן ההכנה
- חותכים את הבטטה, תפו"א והגזר לחתיכות גדולות
- מניחים בסיר ומוסיפים מים (אפשר רותחים, יקצר את זמן הבישול) עד לכיסוי
- מוסיפים מלח ומבשלים על אש בינונית כ 20 דק' לאחר רתיחה (עד שהירקות רכים)
- מורידים מהאש, ומרסקים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד (ניתן להוסיף מים במידה ורוצים פחות סמיך).
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב (אני מעדיפה עם כף, כי התבלינים צובעים לי את הבלנדר מוט... בעיקר הכורכום)
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
בתאבון!