לפני כמה ימים, גיליתי את הבלוג המקסים הזה!
ומאז אני רק מתכננת מה אני הולכת להכין משם ומתי.. אז אחד הדברים כבר ניסיתי, וזה המוס שוקולד האפוי שלפניכם… המוס המקורי אמור להיות עם פטל, אבל מכיוון שעוד אין פטל טרי בחנויות, ואני חסרת סבלנות, ניסיתי את המתכון עם תותים… ויצא מעולה…. אומנם קצת יותר קשה לעבוד עם התות (בהמשך תבינו למה) אבל לדעתי הטעם משתלם!
המרקם של המוס הזה ממש קרמי מושלם, והיתרון הגדול שלו שהוא לא כולל ביצים חיות וגם סה”כ 2 ביצים לכל המתכון..
הוא גם לא כולל קמח בכלל.. ואיכשהו באופן פלאי, אחרי שעה בתנור, התערובת הנוזלית לגמרי הופכת למוס מושלם…
מצטערת שלא צילמתי את כל התהליך, פשוט הייתי כל כך עסוקה בלעקוב אחר המתכון, שקצת שכחתי מזה… אז אולי פעם הבאה…. 🙂
אבל בכל מקרה ההכנה שלו הרבה יותר פשוטה ממש שזה נשמע…
החלק הכי קשה, זה כל זמני ההמתנה… ויש הרבה כאלו.. לכן אם אתם חסרי סבלנות, אז המתכון הזה פחות מתאים לכם…
מוס שוקולד אפוי ממולא גנאש שוקולד ותות
כמו שאתם רואים בתמונה, ישנה הפתעה החבויה בתוך המוס... כדור של גנאש שוקולד ממולא בתות..
כפי שכבר כתבתי למעלה, לא חייבים להשתמש בתות.. אפשר בכל פרי אחר שנראה לכם יתאים (פטל, קיווי, בננה, מנגו, תפוז וכדומה..)
האמת לדעתי, לא חייבים פרי בכלל, למרות שהחמיצות של הפרי ממש מוסיפה לטעם המושלם...
אם בא לכם להפוך את המתכון לממש קליל (5 דקות עבודה), אז אפשר גם לוותר לגמרי על ההפתעה... ופשוט להכין מוס בלבד... הוא ממש טעים לכשעצמו..
שימו לב, לא לזרוק את הקופסא של החלב המרוכז, היא משמשת ככלי מדידה..
מרכיבים:
- לכדור גנאש שוקולד ממולא
- שוקולד מריר - 120 גרם מאיכות טובה
- שמנת מתוקה - 6 כפות
- תותים - 12 חתיכות קטנות (כ6 תותים)
- אבקת קקאו - לציפוי
- למוס שוקולד
- חלב מרוכז - 1 פחית
- חלב - 0.5 פחית
- שמנת מתוקה - 0.5 פחית
- ביצים - 2
- אבקת קקאו - 3 כפיות
- לקישוט
- אבקת קקאו - לפיזור
- תותים - 12 קטנים
אופן ההכנה
מכינים את כדורי גנאש השוקולד הממולאים:
- מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ושפוכים אותה על השוקולד
- מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי (במידת הצורך, ניתן להכניס לעוד כ 30 שניות במיקרו).
- מצננים היטב כשעה במקרר עד שהתערובת הופכת להיות כמו בצק (זמן המתנה 1)
- בעזרת ידיים משומנות (מעט שמן רגיל או חמאה) קורצים עיגול מהתערובת, משטיחים אותו כמו לפיתה, שמים בפנים חתיכת תות, סוגרים את העיגול ומכדררים לכדור (בדיוק כמו שמכינים קובות, אז אם אתם עירקים/ כורדים, יהיה לכם ממש פשוט..)
- מצפים את הכדור בקקאו, מניחים על כלי מצופה בנייר אפיה וחוזרים על הפעולות עד שנגמרת כל תערובת השוקולד (כ 12 כדורים)
- מכניסים את הכלי עם הכדורים למקפיא עד לשימוש (עד החלק הזה, אפשר להכין כמה ימים מראש)
מכינים את המוס:
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים (חלב מרוכז, חלב, שמנת מתוקה, ביצים, אבקת קקאו) עד אשר התערובת חלקה לגמרי (הכי פשוט לעשות את זה בבלנדר, אבל גם מטרפה ידנית זה טוב). התערובת אמורה להיראות כמו שוקו... (האמת לדעתי אם זה היה בלי ביצים, זה היה יכול להיות אחלה שוקו...).
- בתוך תבנית גדולה שמים תבניות מאפינס וממלאים את התבנית הגדולה במים עד לכמחצית גובה תבניות המאפינס (כמו שמכינים עוגת גבינה, או כמו באן מרי)
- מעבירים את התערובת בעזרת מצקת לתוך כלי המאפינס (מומלץ מסיליקון) עד לכ2/3 גובה
- נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה עד שכל בועיות האויר יוצאות ונראות למעלה - שלב חשוב מאד כדי שהמוס יהיה חלק בסוף (זמן המתנה 2)
- מוציאים את כדורי השוקולד מהמקפיא ומכניסים כל כדור לכלי מאפינס
- מוסיפים עוד מתערובת המוס לכלי המאפינס עד שכדורי השוקולד מצופים והכלי מלא לגמרי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואופים שעה (גם אם זה נראה לכם לא מוכן עדיין, זה מוכן...) זה לא אמור להיות רוטט, אבל כן אמור להיראות רותח עדיין (בועיות קטנות מתפצפצות מלמעלה - זה הסוכר שמתקרמל ולא התערובת שלא מוכנה)
- מוציאים את התבנית מהתנור, ואחרי שמתקרר מעט, מכניסים למקרר לכ4 שעות לפחות, עדיף לילה (זמן המתנה 3 - הכי מעצבן.. ואל תנסו לטעום את זה חם, זה ממש לא טעים.. וכן, טעמתי.. 🙂 )
- לאחר שהתקררו לגמרי, מעבירים סכין דקה בדפנות על מנת לשחרר מעט את המוס מהתבניות, והופכים על כלי הגשה (שימו לב, שאחרי שהפכתם על כלי הגשה, כבר אי אפשר להזיז אותו, רק לאכול אותו...)
- מקשטים בעזרת אבקת קקאו ותות שלם מעל...
בתאבון!