העוגה הזאת ממש מושלמת מכל הבחינות…
היא קלה להכנה (לא יותר מ10 דקות התעסקות)
היא רזה יחסית (כולו גבינה 5%)
היא אוורירית, רכה, ופשוט טעימה!
אה וכמעט שכחתי.. איי אפשר לטעות איתה.. היא תמיד מצליחה!!
עוגת גבינה אפויה
באופן כללי, על מנת שעוגת גבינה לא תישבר, חשוב שהטמפרטורה של התנור תהיה נמוכה.. או יותר נכון - נכונה...
עד כמה שחשוב מצד אחד לדייק בכמויות בעוגת הגבינה, מצד שני, יש הרבה אופציות לגיוונים:
במקום עוגיות פתי בר, אפשר לשים עוגיות אוריאו או עוגיות לוטוס.
את הסוכר אפשר תמיד להמיר בסוכר וניל או פשוט להוסיף כמה טיפות של תמצית וניל.
לגבי הציפוי יש המון המון אופציות... לדעתי הריבת חלב מנצחת.. אבל גם שמנת חמוצה זה ממש טעים (מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפיות סוכר ומורחים על העוגה) ואפשר כמובן גנאש שוקולד לבן, ממרח לוטוס, קצפת או כל מה שעולה על דמיונכם...
מרכיבים:
- לבסיס
- עוגיות פתי בר - 120 גרם (כחצי חפיסת ניילון)
- חמאה - 50 גרם, מומסת
- למלית
- ביצים - 5
- סוכר לבן - 3/4 כוס
- מלח - קורט
- גבינה לבנה 5% - 750 גרם
- קורנפלור - 3 כפות
- אינסטנט פודינג וניל - 3 כפות
- לציפוי
- ריבת חלב - כחצי צנצנת
- אגוזי לוז מסוכרים (ברסט) - חופן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 175 מעלות (אפשר 170, אם אין אופציה ל5..)
להכנת הבסיס:
- בקערה קטנה מפוררים את העוגיות (אפשר במעבד מזון, אפשר לשים בתוך שקית ולדפוק עם פטיש שניצל ואפשר לשים בין 2 ניירות אפיה ולרסק עם מערוך)
- מוסיפים להן את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שכל הפירורים לחים ומצופים בחמאה.
- משטיחים אותם בתוך תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (או בתבנית פיירקס בינונית)
- את התבנית עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתוך תבנית גדולה יותר ממולאת במים - כמו אמבטיית מים. במידה ומשתמשים בתבנית לא קפיצית, אפשר לוותר על הנייר אלומיניום
- להכנת המלית:
- מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים ל 2 קערות גדולות.
- לקערת החלמונים (הצהובים) מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, גבינה לבנה, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. (ובינתיים לא עושים כלום)
- מתחילים להקציף את החלבונים, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים קורט מלח ואז בהדרגה את הסוכר.
- מקציפים עד שנהיה קצף יציב ומבריק אבל לא יציב מדי (כמו לנשיקות למשל), הקצף צריך להיות רך ואוורירי.
- לאחר שקצף החלבונים מוכן, עוברים ישר להקציף את תערובת החלמונים והגבינה (אין צורך לשטוף את המיקסר בין לבין). מקציפים עד שהתערובת חלקה.
- לוקחים כף מתערובת החלבונים (הלבן), ומערבבים היטב לתוך תערובת הגבינה (השוואת טקסטורות).
- מעבירים את כל תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בזהירות.
- מקפלים עד שהתערובת אחידה (כשבתנועת הקיפול הבאה שלכם אין הבדלי צבע - דורש קצת סבלנות). שימו לב, לקפל בזהירות על מנת לא לשבור את הקצף.
- שופכים את התערובת לתוך התבנית ומשטיחים בעזרת מרית או סכין גדולה ושטוחה.
- מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 10 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל 150 מעלות למשך שעה נוספת.
- במידה ואתם רואים שהעוגה משחימה מדי, תורידו את הטמפרטורה בעוד 10 מעלות.
- לאחר שעה של אפיה, מכבים את התנור, אבל לא פותחים את הדלת.
- נותנים לעוגה להתקרר לגמרי בתוך התנור. (לוקח כמה שעות, ולכן מומלץ להכין בערב וללכת לישון כשהעוגה בתנור.. בבוקר היא תהיה משולמת.. 🙂 )
- להכנת הציפוי:
- מחממים את הריבת חלב במיקרו כ 10 שניות
- מורחים את הרבית חלב על העוגה בעזרת מרית או סכין רחבה וחלקה
- מפזרים מעל אגוזי ברסט
- בתאבון!