אני חו”ח לא מזלזלת ביכולות שלכם להכין חביתה…
אבל זאת לא סתם חביתה! זהו אומלט צרפתי!
מה שמבדיל בינו לבין חביתה רגילה זו טכניקה בלבד.
ואולי עצם העובדה שמוסיפים חמאה למחבת במקום כל שמן אחר תורמת לטעם המיוחד של האומלט. (וניסיתי להכין עם שמן, זה לא יוצא אותו הדבר)
בקיצור, חבל סתם לקשקש, ואם תמונה שווה אלף מילים, אני מוסיפה לכם וידאו של השף הצרפתי ז’אק פפין:
אני ניסיתי אך ורק את הגרסה הראשונה, והאמת היא כ”כ טעימה שמאז כל פעם שאני מכינה חביתה, אני מכינה אותה עם הטכניקה הזאת ובאמת יש הבדל אדיר והטעם ממש מיוחד!
בקיצור, פעם הבאה שאתם מכינים חביתה, תנסו את הטכניקה הזאת.. מומלץ ביותר!
אומלט צרפתי
האמת אני חושבת שהוידאו ממש ברור, אבל אם בכל זאת בא לכם את זה כתוב ובעברית, אז הנה:
מרכיבים:
- חמאה - כ - 2 כפות
- ביצים - 4
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם -
אופן ההכנה
- טורפים את הביצים בתוך קערה עד שהתערבות חלקה לגמרי.
- מוסיפים מלח ופלפל וטורפים שוב.
- מחממים כף חמאה במחבת עד שהחמאה מתחילה להשחים מעט
- כשהחמאה מעט שחומה, מוסיפים את הביצים
- מתחילים לערבב את הביצים בתוך המחבת ע"י משיכת התערובת כלפי פנים המחבת
- כשהביצים כמעט מוכנות (כמעט ואין יותר נוזל), מקפלים את האומלט לשניים ומוסיפים מעט חמאה להשחמה נוספת.
- הופכים לצלחת ההגשה ומתענגים על הטעם! :)
בתאבון!
נ.ב. זה עובד גם עם פחות ביצים, רק שימו לב שגם המחבת שלכם יותר קטנה.