טעמתי המון לביבות בחיי, אבל הלביבות הכי טעימות שטעמתי אי פעם הם הלביבות של אמא שלי.
בדיוק כמו בלינצ’יקי, גם הלביבות (או בשמם הרוסי: DIROONI) הם מאכל של שבת בבוקר. בלי שום קשר לחנוכה.
כשלאמא שלי התחשק לפנק אותנו בשבת בבוקר, היא הייתה מכינה לנו לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, בלי תוספות מיוחדות. ככה, הכי פשוט, הכי טעים. עם שמנת חמוצה בצד.
ואנחנו שהיינו מתעוררים מריח הטיגון של הלביבות, היינו קמים ובעיניים עצומות מוצאים את דרכינו למטבח לטעום מהלביבות איך שהם רק יוצאים חמים מהמחבת. הם כמעט אף פעם לא הגיעו לצלחת האישית. פשוט היו נגמרות מיד מהצלחת שאליה נחתו מהמחבת.
אומנם מאז שעזבתי את בית הוריי, כבר יצא לי לא פעם להכין לביבות לבד, וחייבת להודות שהן דיי דומות למקור, אבל החלטתי שעל מנת להעלות את הפוסט על הלביבות בבלוג, אני נוסעת לצלם את המקור!
וכך, בערב נר רביעי, הודעתי לאמא שאנחנו באים לביקור, ושתמתין עם הכנת הלביבות עד שנגיע ואצלם את כל התהליך.
לביבות קלאסיות
התהליך עצמו דיי פשוט: מגרדים, סוחטים, מערבבים, מטגנים ואוכלים. אבל חייבים להקפיד על כמה כללים:
תפוחי אדמה אדומים, כאלה שמתאימים לטיגון
מגרדים על הפומפיה הכי דקה (כמו בתמונה למטה)
סוחטים היטב היטב! חשוב מאד! לא לתת סתם להגיר נוזלים, אלא לסחוט אותם היטב!
לא מתקמצנים על השמן! ומטגנים בשמן חם.
אוכלים מיד כשזה חם.. עם שמנת חמוצה כמובן!
שימו לב, שהכמות הזאת מספיקה לזוג (האמת שכשגרתי לבד, לא הייתה לי שום בעיה לסיים הכל לבד..), אז אם אתם רוצים להכין למשפחה, תכפילו כמויות, ואם גם חברים באים לבקר, אז פשוט תכינו מכל התפוחי אדמה שיש בבית...
מרכיבים:
- תפוחי אדמה - 5 גדולים ואדומים
- ביצים - 2
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - קורט
- שמן צמחי - לטיגון
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על הפומפיה הכי דקה שיש.
- סוחטים היטב את תפוחי האדמה: כל פעם לוקחים קצת לאגרוף, לוחצים וסוחטים טוב טוב ומעבירים לקערה נקיה. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה המגורדים ומוסיפים אותם לקערה של תפוחי האדמה הסחוטים.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד שהתערובת אחידה.
- במחבת גדולה מחממים את השמן (בנדיבות, אבל לא שמן עמוק)
- בעזרת מזלג מעבירים מעט מהתערובת אל תוך השמן החם ומשטחים ליצירת לביבה.
- חוזרים על הפעולה, עם שאר התערובת.
- מטגנים כ2-3 דקות על אש בינונית - גבוהה עד שמזהיב (בודקים על ידי הרמת הלביבה מעט בעזרת מזלג) והופכים לצד השני.
- מטגנים כ 2-3 דקות נוספות ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגישים מיד עם שמנת חמוצה.
בתאבון!!