שבוע שעבר, חברה לעבודה שאלה אם יש לי מתכון באתר לפלפלים ממולאים…
עניתי לה שלא, וחשבתי לעצמי שזה ממש הפסד של הקוראים שאין להם את המתכון של הפלפלים של אמא שלי!
מיד התקשרתי לאמא לבקש ממנה את המתכון, כמובן ששיתפתי את החברה במתכון וחשבתי לעצמי שגם אני חייבת להכין!
אז הכנתי לשבת פלפלים ממולאים טעימים טעימים… רק שכחתי לצלם אותם כשהם היו מוכנים… 🙁 הם פשוט היו כ”כ טעימים שאכלנו את הכל.. לפני שצילמתי…
אז תצטרכו להאמין שזה נראה טעים גם כשזה מוכן! 🙂 לפחות עד הפעם הבאה שאכין שוב.. ואזכור לצלם…
בינתיים, יש לכם מתכון טוב לשבת הקרובה… 🙂
פלפלים ממולאים
מרכיבים:
- פלפלים מתוקים - כ7-10 פלפלים, רצוי כמה שיותר קטנים
- למילוי
- אורז לבן - 2/3 כוס
- חזה עוף טחון - 500 גרם
- בצל - 2, קצוץ דק
- גזר - 2, מגורר
- רסק עגבניות - 2 כפות
- פטרוזיליה - חופן, קצוצה דק
- שמן צמחי - 2 כפות
- ביצה - 1
- מלח - 1 כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- לרוטב
- סלק - 1 גדול, חותך לעיגולים
- מלח - 1 כפית לכל ליטר מים
- פלפל שחור - לפי הטעם
- עלי דפנה - 1-2
- פלפל אנגלי - 2-3 כדורים שלמים
- רסק עגבניות - 2 כפיות
אופן ההכנה
- מנקים את הפלפלים ושמים אותם למים רותחים ל2 דקות (כדי להוציא מהם מרירות ושיתרככו מעט כדי שלא ישברו בזמן המילוי).
- מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב ומוסיפים את הגזר, מטגנים עד שהגזר מתרכך מעט.
- שומרים כ2 כפות מתערובת הגזר והבצל בצד ואת שאר התערובת מערבבים עם כל מרכיבי המילוי: האורז, הבשר, פטרוזיליה, רסק, 2 כפות שמן, ביצה ותבלינים.
- בסיר גדול שמים בשכבה את עיגולי הסלק (כך גם הפלפלים לא ישרפו, גם יקבלו צבע יפה וגם טעם), ועליהם את תערובת הבצל והגזר ששמרנו בצד.
- ממלאים את הפלפלים במילוי, ומסדרים אותם בתוך הסיר צמוד צמוד אחד לשני עם הפתח כלפי מעלה.
- אפשר לעשות גם 2 שכבות אם יש מקום בסיר כך שהמים יכסו את הכל.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפלים, עלי דפנה), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- 10 דקות לפני הסוף מוסיפים את 2 הכפיות של הרסק.
בתאבון!