לכבוד פורים, מנטקה הכריזו על משחק הגמד והענק מבין כל חברי האתר המעוניינים בכך.
כל מי שנרשם מקבל ענק, עבורו יצטרך להכין משהו מתוק, משהו מלוח, הפתעה קטנה ומתכונים לכל אחד מהדברים..
כמובן שלכל ענק יש גמד, ולכל גמד יש ענק… כך יוצא שכל אחד מקבל משהו ממישהו שלא מכיר ומכין משהו למישהו אחר שלא מכיר…. לי זה היה נראה רעיון מצוין והזדמנות מצוינת להכין דברים טעימים (מבלי לחשוש שבעלי ואני נאכל הכל ביום אחד ונעלה 10 ק”ג)!
אז כמובן נרשמתי והתחלתי בהכנות…
כמשהו מתוק, הכנתי אלפחורס… וכשקראתי שהענקית שלי ממש אוהבת ממרח לוטוס, אז החלטתי שאת מחצית האלפחורס אני ממלאה בממרח לוטוס… וזאת הייתה הצלחה כבירה! זה היה טעים בטירוף, ואנחנו (אני ואהובי) זללנו כמעט את כל מה שהכנו… כמעט ולא נשארו אלחפחורס למשלוח….
כמשהו מלוח, החלטתי להכין את חטיפי הגבינה של אורן בקר, שהכנתי אותם באחת הסדנאות שלו וזכרתי שהיו טעימות ממש.
הן פשוטות ממש, וחוץ מזמן ההמתנה שלוקח עד שהבצק מתקרר, הן גם ממש מהירות להכנה… ונטרפות תוך דקות בודדות…
אלא אם כן הפרזתם בכמות המלח… 🙁
במתכון היה כתוב 2 כפיות מלח. שמתי 2 כפיות מלח. אבל שכחתי להשטיח אותן… אז במקום 2 כפיות שטוחות של מלח שמתי 2 כפיות גדושות של מלח.. הבעיה הגדולה היא שכשהן חמות, בכלל לא מרגישים את זה… וטעמתי אותן כשהיו חמות… והן היו לי טעימות להפליא… וכך שלחתי אותן לענקית שלי… יום למחרת, כשטעמתי את מה שנשאר… זה היה מלוח בטירוף! אפילו אני שממש אוהבת מלח, זה מלוח לי מדי….
אז ענקית יקרה, אני ממש מצטערת על ה”משהו מלוח” שיצא קצת יותר מדי מלוח…. ומקווה שבכל זאת תכיני אותם עם הכמות הנכונה של המלח ותראי כמה הן טעימות… 🙂
חטיפי גבינה/ אורן בקר
המתכון המקורי הוא עם גבינה לבנה 9%, אבל כל גבינה לבנה תעבוד כאן.. אז אם נשארה לכם כחצי קופסת גבינה לבנה במקרר ולא בא לכם על פשטידה, זה יכול להיות מתכון מצוין עבורכם!
לכבוד החתונה שלי, החברות הנהדרות שלי קנו לי מיקסר KMIX מהמם (!!) כמתנה למסיבת הרווקות.. לכן סופסוף אני מכינה את כל המתכונים במיקסר, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין אותם בלי. אם תרצו פרטים נוספים על איך אפשר להכין מתכון זה ו/או אחרים בלי המיקסר, תפנו אליי לפרטי לטיפים לעבודה בלי מיקסר/מעבד מזון ואשמח לעזור!
באופן כללי, שיטת העבודה עם הבצק הזה מאד דומה לשיטת העבודה עם הבצק של אלפחורס, אז אתם מוזמנים להיכנס למתכון של אלפחורס (להכין אותם) ולראות תמונות של אופן רידוד הבצק ועוד.
מרכיבים:
- חמאה - 225 גרם חמאה רכה מאד
- גבינה לבנה - 150 גרם (קצת יותר מחצי גביע)
- קמח - 225 גרם (כ1.5 כוסות + כף)
- מלח - 2 כפיות שטוחות
- פפריקה מתוקה - כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- תוספות לציפוי (לפי הטעם מה שרוצים)
- זיתים -
- שומשום -
- שומשום שחור -
- פרמז'ן -
- זעתר -
אופן ההכנה
- במערבל עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה והגבינה הלבנה
- מוסיפים את כל שאר המצרכים (קמח/מלח/פפריקה/פלפל שחור) ומערבבים עד התערובת חלקה וקרמית
- מוציאים את התערובת לניילון נצמד, עוטפים ושמים במקרר לכשעתיים (או חצי שעה במקפיא)
- אחרי שהבצק התייצב, מוציאים אותו על נייר אפיה ומעליו שמים עוד נייר אפיה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ 2.5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר של כ 4 ס"מ (רצוי עם קורץ משונן, כך הן יצאו יפות יותר... 🙂 ) במידה והבצק מתחיל להיקרע/ להידבק/ להימרח - תכניסו אותו ל 2 דקות למקפיא, ככה כמו שהוא עם הנייר אפייה ומרודד.
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ25 דקות עד שהם תופחים מעט ומזהיבים.
בתאבון!