ומה המכה האחת עשר שלא כתובה בתורה?
שוקולד מצה!
או יש כאלו שיקראו לזה מצה עם שוקולד… אבל בינינו.. זה שוקולד עם מצה…
בקיצור, החג הזה ניסיתי לחסוך מעצמי הקלוריות של המכה הזאת… ולא קניתי נוטלה (לפחות לא בהתחלה).
ואז באמצע החג, בא אליי אהובי ושאל איפה הממרח?
אין ממרח אמרתי לו… 🙁
חשבתי שהחג הזה לא נצטרך אותו… 🙁
מאחר וראיתי שהוא קצת התבאס, החלטתי להכין ממרח שוקולד!
כשהיינו קטנים, אמא שלי הייתה מכינה לנו חמאת שוקולד, במקום כל הממרחים הקנויים, האמת אני לא יודעת מה יותר בריא, אבל זה בטוח ממש טעים! וזה גם זכרון ילדות ומתכון סנטימנטלי הוא תמיד טוב!
בנוסף, נזכרתי במוס שוקולד על בסיס מים… הכנתי אותו כבר פעם אחת, והיה מוצלח מאד, אז חשבתי שזה יכול להיות התחליף הפרווה…
בשלב מסוים, אני ואהוב שלי מרחנו מצה אחת עם הממרח חמאה ומצה אחת עם המוס שוקולד מים, וניסינו לבדוק מה יותר טעים (מיותר לציין שהיינו צריכים “לטעום” הרבה בשביל לנסות להבין מה יותר טעים), והמסקנה הייתה חד משמעית: אין יותר טעים, הם ממש שונים ושניהם ממש טעימים.. האחד חמאתי יותר ועשיר והשני שוקולד אינסטנט.. בקיצור, שניהם מומלצים!
אגב, השני, כשמו כן הוא – מוס שוקולד, ולכן אפשר להשתמש בו גם בעוגות וקינוחים למיניהם.
חמאת שוקולד
200 גרם חמאה רכה מאד אבל לא מומסת
50 גרם שוקולד מריר מומס על באן מרימקררים מעט את השקולד, אבל לא יותר מדי, כך שעדיין ישאר נוזלי.
מערבבים את השוקולד המומס לתוך החמאה ומקררים כ 2-3 שעות במקררמורחים על מצה/ טוסט/ לחמניה או אוכלים עם כפית…
בתאבון!
מוס שוקולד מים
77 גרם מים
100 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה(כ60 אחוזי מוצקי קקאו)
הרבה קרח
2 קערות(שימו לב, הדיוק בכמויות הוא חשוב ביותר)
מכינים קערה אחת גדולה עם הרבה קרח ובתוכה מניחים קערה נוספת קטנה יותר
ממיסים את השוקולד בתוך המים (אין צורך בבאן מרי) ומעבירים אותו לקערה הקטנה יותר שמונחת בתוך הקרח.
מיד מתחילים להקציף עם מטרפה ידנית.
מקציפים כ 10-15 דקות (כן צריך סבלנות בשביל זה, אבל בסוף זה קורה), עד שהנוזלים הופכי להיות למוס.נשמר טוב במקרר במשך מספר ימים ובאופן פלאי לא מתקשה חזרה לשוקולד ונשאר כמוס
(אבל ביניניו, אצל מי זה ישאר מספר ימים?)אם תמונה שווה אלף מילים, כמה שווה ווידאו? בסרטון הזה, תוכלו לראות איך בדיוק עושים את זה ומה בדיוק קורה לשוקולד.
בתאבון!