אני מקווה שאף בוכרי לא באמת קורא את הפוסט הזה כדי שלא יבהל…
הקשר בין זה לבין בחש האמיתי הוא דיי מקרי שכולל כמה מרכיבים דומים… ואולי גם המראה הכללי דומה, אבל בתכלס, זה לא באמת בחש….
אבל זה טעים!!
לפני שבוע הייתי חולה.. אבל מה זה חולה… ממש חולה… 39 מעלות חום במשך כמה ימים שהשביתו אותי לגמרי…
אז כתוצאה מזה אהוב שלי היה צריך להכין את ארוחת השישי…
והוא בחר להכין את המנה שהייתה מנת הדגל שלו בחייו כרווק – אורז עם בשר טחון.
לא פלא שזה מה שהוא אכל בערך כל יום… זאת מנה סופר טעימה וסופר פשוטה!
ארוחה שלמה במחבת אחת שמוכנה תוך פחות מחצי שעה..
אורז עם בשר טחון

בבחש האמיתי משתמשים בבשר כבש.. והוא לא אמור להיות טחון.. אלא חתוך לחתיכות קטנות... גם האורז אמור להיות עגול... וצריך להשתמש בקצת יותר שמן... אבל בסה"כ זה על אותו העיקרון.. רק קצת יותר רזה... 🙂
מרכיבים:
- שמן צמחי - 1 כף
- בצל - 1 גדול קצוץ
- בשר בקר טחון - חצי קילו
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית
- כמון - קורט
- כורכום - קורט
- פטרוזיליה - חצי צרור קצוץ דק דק
- כוסברה - חצי צרור קצוץ דק דק
- אורז לבן - 1 כוס
- מים רותחים - 2 כוסות
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב תוך כדי הפרדת הבשר על מנת שלא ידבק לעצמו ויהפוך לקציצות...
- מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה) ומערבבים היטב
- מוסיפים את האורז ומטגנים כ 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד
- מוסיפים את הירק (הפטרוזיליה והכוסברה) ומערבבים היטב
- מוסיפים את המים הרותחים וכפית מלח נוספת, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
- מבשלים רבע שעה, מכבים את האש ונותנים לזה לעמוד עוד כ 5 דקות מבלי לפתוח את המכסה (במהלך כל הבישול, אין לפתוח את המכסה).
- פותחים, מערבבים ומגישים.
בתאבון!!