מילים אלו נכתבו יום לפני, ופורסמו שעות אחדות לפני שנודע לכולנו על לכתו בטרם עת של ספי ריבלין זכרו לברכה. ת.נ.צ.ב.ה
לא, הפוסט הזה, לא הולך לעסוק בספי ריבלין, אבל אם אני כבר מזכירה אותו, אז נאחל לו רפואה שלמה, ניסים ונפלאות.
הפוסט הזה עוסק באתגר החודשי של מנטקה! זוכרים שסיפרתי לכם עליו כאן? אז יופי, החודש זה היה פיסטוק!
חייבת לציין, ששמחה גדולה לא הייתה כשגיליתי שזה האתגר….
אני אוהבת פיסטוק מלוח, וגם בתוך בקלאווה זה נחמד, אבל חוץ מזה, אני בכלל לא הייתי בכיוון של מה אפשר לעשות איתו… שלא נדבר על כל ההמצאות של המחית פיסטוק והאבקת פיסטוק, שכל מה שאי פעם טעמתי איתם, היה ממש אבל ממש לא טעים.
בקיצור, אחרי חיפושים ארוכים ומחקרים מעמיקים, מצאתי – קנולי!
קנולי הוא קינוח איטלקי סיציליאני שכל מי שאי פעם ראה סופרנוס, מכיר אותו משם. האמת, אני מודה שמעולם לא ראיתי, וגם מעולם לא טעמתי קנולי לפני…. אבל כשקראתי שזה כולל בצק דקיק מטוגן וממולא גבינות איטלקיות (ריקוטה ומסקרפונה) עם שוקולד ופיסטוקים, חשבתי שזה חייב להיות מושלם!
אז לגבי הבצק – חייבת להודות שזה אחד הדברים הכי טעימים שטעמתי אי פעם! כן כן, ממש ככה…. אני אפילו לא יודעת להגיד למה זה דומה… זה בצק דקיק דקיק, שכשמטגנים אותו, הוא מתמלא בבועות אויר שאח”כ מתפצחות בתוך הפה בכייפיות מיוחדת שלא נדבר על טעם המתקתק והעדין… בקיצור… סוג של וופל, אבל לא!
לגבי המילוי – הדעות היו חלוקות – היו כאלו שאמרו שהטעם הוא ממש מושלם – מתאים בול לבצק ושזה אחד הדברים הטעימים שהם אי פעם טעמו. והיו כאלו שלא אהבו בכלל – האמת שזאת הייתה רק אני… 🙁
ממש לא אהבתי את המילוי – אני יודעת שזה לא הכי פוליטקלי קורקט לכתוב את זה בבלוג כשאני מצפה שתכינו את זה, אבל חייבת להודות באמת. זה היה ממש לא טעים. מכיוון שאני הייתי היחידה מבין כל הטועמים, והיו מביניהם גם כאלו שלא משוחדים בכלל בכלל, אז אני מאשימה את הטעם האישי שלי. לא אוהבת ריקוטה. לא אוהבת מסקרפונה. ושום תוספת לא תגרום להן להיות טעימות עבורי. גם לא טונה של שוקולד ופיסטוק.
ולאחר שהגעתי לתובנה הזאת, התחלתי לחשוב עם מה כן זה יכול להיות טעים – וחשבתי על מלא דברים שווים! נתחיל בגלידה! כבר אמרנו שזה קצת מזכיר וופל, נכון? אז מה בא יותר טוב מגלידה בתוך וופל סופר מיוחד?!? גם קצפת צריך להיות ממש טעים… ומה הכי טעים יהיה לדעתי? מילוי של קרם וניל (אמיתי או גבינה לבנה מעורבבת עם כפית של אינסטנט פודינג וניל), ואם מוסיפים לזה כפית נוגט, אז זה בכלל יהיה מושלם!
אבל כל אלו פעם הבאה.. ובטוח תהיה כזאת, כי הבצק ממש קל (במיוחד לבעלי מכונת פסטה) וסופר טעים, והמילויים כמו שאתם רואים – אין להם סוף לאפשרויות…
בקיצור, חפרתי קצת… יאללה לעבודה!
אה, וכמעט ושכחתי לציין, המקור הוא מכאן, עם שינויים קלים מאד שלי בעיקר במילוי.
ואם בא לכם עוד מתכוני פיסטוק מיוחדים וטעימים באמת, אז תמצאו אותם כאן.
קנולי ממולא ריקוטה פיסטוק
אם דילגתם על כל ההקדמה הארוכה לעיל (בצדק, גם אני הייתי מדלגת על כל החפירה הזאת..), רק אציין מספר דברים חשובים:
הבצק צריך להיות דקדק (ממש בעובי דף), כלומר, רצוי וכדאי להשתמש במכונת פסטה ולרדד עד הרמה הדקה ביותר (ואם יש לכם מכונת פסטה אז זה ממש מתכון בגדר חובה!). אבל לא באמת חייבים, ואפשר לרדד רגיל עם מערוך.. רק להתאזר בסבלנות, ולרדד הכי דק שהסבלנות מאפשרת לכם.
ולגבי המילויים - המילוי הקלאסי בכלל כולל ריקוטה, קליפות תפוז מסוכרות ופיסטוק, ומכיוון שבפיסטוק עסקינן, אז המילוי כאן ברובו פיסטוקי ושוקולדי. אבל כמובן שאתם יכולים למלא במה שבא לכם - החל מגלידה וקצפת ועד לקרם וניל, שוקולד או מה שעולה לכם לראש. אנחנו לא נגלה לאיטלקים... 🙂
מבחינת היין, האיטלקים משתמשים ביין מרסלה שזהו יין מתוק מחוזק מעט, אבל כל יין אדום מתוק ילך טוב לטובת המשימה. והכי טוב יין לקידוש... בקיצור, מה שיש בבית.
על מנת להכין קנולי, יש צורך בגלילי מתכת שעליהם נשים את הבצק להכנת גלילי הקנולי. אבל לא באמת חייבים להכין גלילים.. כמו שכבר אמרתי זה טעים גם סתם ככה.. וחלק מהבצק הכנתי סם כך, כחטיף, פשוט חתכתי את הבצק למשולשים וטיגנתי אותם. מפזרים אח"כ אבקת סוכר ואוכלים את הכל
מרכיבים:
- לקנולי
- קמח לבן - 250 גרם = כ1 כוס לרידוד
- סוכר לבן - 3 כפות שטוחות
- אבקת קקאו - 1 כפית
- קינמון טחון - חצי כפית
- מלח - קורט
- שמן צמחי - 40 גרם (כ4 כפות)
- חומץ בן יין לבן - 1 כפית
- יין אדום מתוק - כ3/4 כוס
- חלבון ביצה - להדבקת הקנולי, לא חובה, אפשר גם מים
- קישוט
- שוקלד מריר - 100 גרם שוקולד מומס
- פיסטוקים - כ1 כוס פיסוטקים מרוסקים
- אבקת סוכר -
- מילוי
- גבינת ריקוטה - 250 גרם
- גבינת מסקרפונה - 100 גרם
- סוכר - 3 כפות
- מיני פיצפוצי שוקולד - 5-6 כפות
- פיסטוקים - כ1 כוס פיסטוקים מרוסקים
אופן ההכנה
להכנת הקנולי:
- מערבבים היטב את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, קינמון ומלח
- מוסיפים את שאר המרכיבים: שמן, חומץ ויין ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- לאחר כשעתיים, מוציאים את הבצק ומתחילים לרדד על משטח מקומח היטב.
- בינתיים מחממים את השמן לטמפרטורה של כ 190 מעלות או שעד שחתיכה קטנה של לחם משחימה תוך פחות מדקה.
- מרדדים עד לעלה דק (בעובי דף נייר) או הכי דק שיוצא לכם (אם משתמשים במכונת פסטה, אז בעובי הכי דק שיש, או אחד לפניו)
- משמנים מעט את גלילי המתכת (רק בפעם הראשונה).
- קורצים עיגולים מהבצק, עוטפים את גלילי המתכת וזורקים אותם לשמן הרותח. לא יותר מ3-4 בכל פעם, על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן.
- מוציאים לתוך מסננת מתכת (כדי שכל שאריות השמן מהגלילים יסתננו חזרה למחבת) ואחרי שהתקררו מעט, מוציאים את הקנולי מהגלילים ומעבירים לנייר סופג.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק (משאריות הבצק אחרי קריצת העיגולים, אפשר להכין סתם חטיפים מטוגנים, במקום להתחיל לרדד שוב).
לקישוט (כן, קודם מקשטים, אחר כך ממלאים):
- ממיסים שוקולד מריר בכוס (כדי שיהיה נוח לטבול) במיקרו בפולסים של 30 שניות.
- מרסקים את הפיסטוקים לרמה בינונית (שעדיין יש מעט חתיכות ולא לאבקה)
- טובלים כל קנולי בשוקולד ומגלגלים ישר לאחר מכן בתוך הפיסטוק. מניחים כל קנולי בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר קנולי, מניחים את התבנית במקרר עד לשימוש
בינתיים מכינים את המלית:
- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה יחסית.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף ועושים חור שיהיה גדול מספיק שכל חתיכות הפיסטוק ופצפוצי השוקולד יצאו בקלות.
להרכבת הקנולי:
- מזליפים את המלית לתוך כל קנולי מכל צד, טובלים את הקצוות בשארית של הפיסטוק המרוסק (מהקישוט), מזרים מעט אבקת סוכר מעל ואוכלים מיד!
בתאבון!!