טוב נו, אולי בסה”כ כולל כל ההכנות שלפני ואחרי יקח לכם איזה 10 דק’, אבל באמת שזה שטויות והסלט ממש מוצלח!
קיבלתי את המתכון מגיסתה של חברתי הטובה, אחרי שהתלוננתי שנמאס לי מכל הסלטים, ואני מחפשת משהו חדש וטעים.. מאז הכנתי אותו כבר מספר טעמים וכל מי שטעם אותו ממש התלהב..
סלט עגבניות שרי
אפשר לשלב מספר צבעים של עגבניות שרי, זה רק יעשה את הסלט יותר צבעוני וטעים..
את השקדים, צנוברים והסומסום אפשר לקלות כמות גדולה מראש ולאחסן בצנצנת אטומה אפילו כמה חודשים (שימושי מאד בסלטים נוספים ובמתכונים אחרים). ואז חסכתם עוד זמן הכנה..
שימו לב, שלסלט הזה אין צורך ברוטב וגם לא בתבלינים, מכיוון שהזיתים מכילים גם שמן וגם מלח והם בעצם התיבול של הסלט.
מרכיבים:
- עגבניות שרי - קופסא קטנה, חתוכות לרבעים
- זיתים ירוקים - טבעות, 6 כפות
- זיתים שחורים - טבעות, 6 כפות
- שקדים - פרוסים, 4 כפות
- צנוברים - 4 כפות
- סומסום - כף
אופן ההכנה
- קולים את השקדים, הצנוברים והסומסום (אני עושה את זה על מחבת על אש ממש קטנה תוך כדי ערבוב בזמן הכנת שאר הסלט, במקרה הזה, מומלץ לשים את השקדים קצת קודם, כי לוקח להם זמן..).
- חותכים את העגבניות לרבעים
- מוסיפים את שני סוגי הזיתים
- מוסיפים את תערובת השקדים
- מערבבים ואוכלים!
בתאבון!