זה עוד אחד מסוג המתכונים שלוקח 10 דקות להכין אותם ויוצאת מנה עיקרית סופר טעימה…
מומלץ גם לערבב אורז לבן (מוכן) לתוך הרוטב, ויש לכם מנה כולל תוספת בכלום עבודה.
האמת שניסיתי להכין את האורז בתוך הרוטב, אבל הוא יוצא דביקי, לכן מומלץ להכין אותו בנפרד ולערבב אח”כ.. אבל גם זה לא חובה.. בטוחה שזה טעים גם עם צי’פס/ פתיתים או כל תוספת אחרת…
רצועות חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק
לא חייבים להשתמש בחזה עוף, אפשר גם פרגית (לדעתי יצא גם יותר טעים).
והיתרון הגדול הוא שגם לא חייבים להפשיר הרבה זמן מראש, מוציאים חזה מהמקפיא, שוטפים תחת מי ברז בטמפ' החדר ופורסים לרצועות...
עד שתטגנו את הבצל, הרצועות יפשירו ומה שלא, יפשיר כבר תוך כדי הבישול.
זהירות עם המלח, כי גם הרטוב צ'ילי וגם הסויה מלוחים אבל אפשר להוסיף עוד קצת מלח מעבר...
מרכיבים:
- שמן צמחי - 1 כף לטיגון
- בצל - אחד גדול, קצוץ דק
- חזה עוף - 1 פרפר חתוך לרצועות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור - לפי הטעם
- רוטב צ'ילי מתוק - חצי כוס
- רוטב סויה - חצי כוס
- מים - חצי כוס
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת גדולה
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה
מוסיפים את רצועות העוף, המלח והפלפל השחור ומטגנים כ2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הרוטב צ'ילי, הסויה והמים ומבשלים כרבע שעה עד שהעוף מוכן והרוטב מצטמצם מעט (אין צורך לכסות את המחבת).
זהו... אמרתי לכם קצר... :)
בתאבון!