במהלך שיתותיי ברשת, גיליתי את האתר הזה.. שכל חובב קונדיטוריה חייב להכיר אותו…
ואז גם גיליתי שיש להם פרויקט לבלוגרים של אוכל “כחומר ביד הבלוגר”… וכמובן שמיד החלטתי להצטרף לפרויקט.
כל חודש מתפרסם מרכיב כלשהו שאיתו צריך להכין קינוח.
החודש זה היה קפה..
ניסיתי לחשוב על משהו מקורי, חיפשתי בספרים, חשבתי על רעיונות מה אפשר לעשות רגיל ולשדרג עם קפה….
ואז נזכרתי במכונה להכנת וופל בלגי שלא מזמן, קיבלנו מתנה מאחותו של אהובי וכך נולד הרעיון להכין וופל בלגי בטעם מוקה! להוסיף לו איזה רוטב בטעם אספרסו…. וכמובן להגיש עם גלידת קפה…
רוצים עוד קפה? אתם מוזמנים לראות כאן מה בלוגרים אחרים הכינו.
וופל בלגי בטעם מוקה עם רוטב אספרסו
שימו לב שלמתכון הזה חייבים מכונה להכנת וופל בלגי או מחבת להכנת וופל בלגי (למרות שקראתי איפשהו שמאותה הבלילה אפשר להכין אחלה פנקייקים, אז אם בא לכם לנסות, תעדכנו איך יוצא..).
במידה וגם אצלכם לא היו הוראות לתפעול המכונה (כמו אצלי) אז על מנת לחסוך לכם עשרות נסיונות כדי להבין מתי זה יוצא הכי טוב, פשוט תחממו את המכונה לחום הכי גבוה שיש, כשהמכשיר מספיק חם, רק אז שמים את הבלילה, סוגרים ונותנים לה כ5 דקות להיות בפנים... שימו לב שבהתחלה הוופל לא אמור לצאת פריך.. הוא הופך להיות פריך כ2 דק' לאחר שמוציאים אותו.
לא חייבים להכין את הוופל בטעם קפה... אפשר בהחלט להכין וופל בלגי רגיל - להמיר את הקקאו באותה כמות הקמח ואת האספרסו במים/חלב.
במידה ורצים להפוך את המתכון לפרווה, להשתמש במחמאה (מרגרינה) במקום חמאה.
במידה ואין אספרסו, פשוט תכינו כוס של נס קפה רגיל (לדעתי אפילו עם החלב, זה יצא טעים...)
מרכיבים:
- לוופל
- קמח - 2 כוסות (280 גרם)
- קקאו - 2 כפות שטוחות (20 גרם)
- אבקת אפיה - 1 כף (1 שקיק)
- אבקת סוכר - 3 כפות (75 גרם)
- מלח - קורט
- ביצים - 2
- חמאה - 100 גרם חמאה מומסת
- אספרסו קצר - 1
- מים - 1 + למילוי הכוס אספרסו (כ 470 מל סה
- לרוטב אספרסו
- סוכר - 3 כפות
- אספרסו קצר - 1 (מקורר לטמפרטורת החדר)
- שמנת מתוקה - 2 כפות
- להגשה (אופציונאלי)
- שמנת מתוקה - 250 מ
- סוכר - 1 כף
- שוקולד מריר - 3-4 כפות שוקולד מגורר
- גלידה - בטעם שאוהבים, אבל עם כבר עסקינן בקפה, אז בטעם קפה
אופן ההכנה
להכנת הוופל:
- בקערה גדולה שמים את הקמח, קקאו, אבקת אפיה, מלח ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים והחמאה המומסת ושוב מערבבים היטב בעזרת מטרפה
- מעבירים את האספרסו לכוס רגילה (או מראש מכינים בכוס רגילה) וממלאים את הכוס מים
- מעבירים את כוס האספרסו לתוך הקערה ומוסיפים עוד כוס מים.
- טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית ועבירים לכלי מזיגה נוח (אני העברתי לקנקן שתיה רגיל).
- שמים בצד לנוח כשעה (באמת חשוב, ואפילו אני עם חוסר הסבלנות שלי חיכיתי שעה...)
- מחממים את המכונה של הוופל בלגי ומערבבים שוב קצת את הבלילה.
- מוזגים למכונה את הבלילה באופן שווה כך שיכסה את כל הריבועים, סוגרים ונותנים לה להיות בפנים כ 5 דקות.
- מוציאים בעזרת מלקחיים או מגבת ושמים על צלחת הגשה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה (בין לבין מכינים את הרוטב).
להכנת הרוטב:
- במחבת קטנה, מפזרים את הסוכר בצורה אחידה ומחממים על אש נמוכה
- כאשר הסוכר מתחיל להיות נמס (סבלנות, זה לוקח זמן, אבל בינתיים תהיו עסוקים עם הוופל בלגי בכל מקרה...), מערבבים אותו בעזרת כף עץ עד שהוא נמס כולו.
- מוסיפים את האספרסו והשמנת המתוקה ומערבבים שוב (אם נהיו לכם גושים, לא נורא, תמשיכו לחממם, הם ימסו עם הזמן...).
- כשהתערובת חלקה וקרמלית מבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש.
להרכבת המנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר
- בצלחת גדולה שמים במרכז את הוופל.
- עליו כ3-4 כדורי גלידה
- על הגלידה מפזרים קצת מהרוטב אספרסו ו1-2 כפות קצפת
- מקשטים בעזרת שבבי שוקלד מריר (מגרדים על פומפיה גסה או מכינים בעזרת קולפן ירקות).
2 Responses to קפה קפה ועוד קפה